Сьогодні, 9 червня 2016 року, у великому залі Одеської міської ради відбулося чергове засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради. У його роботі, зокрема, взяли участь: перший заступник міського голови, керівники профільних департаментів міськради та соціальні партнери. Про що говорили — дізнаємося в наступному сюжеті.
9 червня у великій сесійній залі Одеської міської ради під головуванням першого віце-мера Анатолія Орловського відбулося засідання тристоронньої соціально-економічної ради. Згідно з планом роботи і порядку денного, сторони соціального діалогу розглянули ряд актуальних питань в інтересах територіальної громади міста. Зокрема, перспективи розвитку системи первинної медико-санітарної допомоги, питання затвердження тарифів на послуги підприємств житлово-комунального господарства на економічно обгрунтованому рівні, а також заходи спрямовані на мінімізацію негативного впливу підвищення тарифів на рівень життя одеситів.
Сергій Тетюхін, директор департаменту економічного розвитку ОМР
Городская власть работает по двум направлениям. Первое — это прямая помощь социально-незащищенным словям населения, в виде субсидирования и льготирования. И второе направление — это всем известная, так называемая, программа стимулирования, программа «теплых» кредитов, которая позволяет стимулировать жителей нашего города, ОСМД и ЖСК на предмет снижения энергетических затрат и тем самым сниженя нагрузки на свои бюджеты.
Крім того, в рамках засідання, директор департаменту соціальної політики Олена Китайська ознайомила соціальних партнерів зі змінами в порядку призначення та надання населенню житлових субсидій, які вступили в силу з 1 травня поточного року, і різними видами муніципальної допомоги.

Олена Китайська, директор департаменту соціальної політики ОМР
Все-таки многих одесситов это увеличение тарифов толкнуло на то, чтобы оформить субсидию, количество тех, кто обратился возросло а несколько раз. Если на 1 мая 2015 года субсидиями пользовалось 2,4 тыс. семей, то на 1 мая 2017 года — 52 606 семей. По графику видно, как росло количество обратившихся и наверное, это не случайно, потому что сегодня средний размер субсидий по 2017 году составляет чуть больше 1 400 грн в месяц. Для семьи — это, конечно, существенная поддержка.
Відзначимо, міська тристороння соціально-економічна рада — це постійно діючий консультативний і дорадчий орган, створений при виконкомі Одеської міськради для вироблення консолідованої позиції з питань економічного і соціального розвитку трудового потенціалу міста, а також підготовки пропозицій і рекомендацій з питань формування та реалізації в Одесі державної економічної та соціально політики.

Комментарии закрыты