Історії про дивовижне: презентація роману Якова Шехтера

Член Спілки письменників Ізраїлю, голова Тель-Авівського клубу літераторів, одесит Яків Шехтер 5 липня презентував в Одесі свій новий роман-фентезі «Друге пришестя Кумранського вчителя». Цей тритомник кілька місяців тому було видано в нашому місті. «В книгах Якова Шехтера, як істинно самобутніх, — своя душа, своя мудрість, своя дорога до справедливості … І до читача …», — писав про Шехтера Анатолій Олексин. Яків Шехтер народився в Одесі, навчався в Сибіру, ​​жив у Вільнюсі. А «російським» письменником став саме в Ізраїлі. Розповідь про зустріч з письменником — в сюжеті нашого кореспондента.

Презентація проекту: обладнання простору музею Блещунова

В прес-центрі Одесит  відбулась презентація проекту «Обладнаємо простір Музею Блещунова для спілкування та неформальної освіти місцевої громади» в рамках онлайн –платформи «Соціально активний громодянин». Створення цього простору буде відбуватися шляхом реконструкції аварійного приміщення , яке розташоване поміж приміщеннями музею. Воно було придбано в 2016 році одеським міськвиконконом і передано на баланс музею. Це приміщення потребує ремонту з реконструкцією та устаткування для подальшого використання. У музея відкривається реальна можливість запровадити нові, прогресивні форми роботи по взаємодії з громадою.

Інклюзивне суспільство: ті, хто мають особливі потреби

Президент Петро Порошенко під час відвідання середньої загальноосвітньої школи № 168 Києва підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг» та Закон «Про внесення змін до статті 31 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю». Пан Президент зауважив, що коли відвідував різні класи школи і спілкувався з учнями побачив, що маленькі діти вже розуміють, що таке інклюзія, вміють допомагати іншим дітям з особливими потребами соціалізуватись і відчувати себе повноцінними громадянами нашої держави.

Трамп у Варшаві: перша публічна промова в Європі

Президент США Дональд Трамп прибув до Варшави, де взяв участь в саміті держав — учасників «Ініціативи трьох морів», яка включає країни, що мають вихід до Адріатичного, Балтійського і Чорного морів. В ході саміту «Ініціативи трьох морів» Трамп звернувся до лідерів Хорватії, Угорщини, Чехії, Словаччини, Румунії, Болгарії, Литви, Естонії, Латвії, Словенії та Австрії. Американський лідер, перш за все, висловив підтримку цим країнам, залежним від поставок російського газу і закликав їх скористатися поставками скрапленого природного газу із США.

Під час свого візиту Трамп встиг зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Королівському замку. Напередодні візиту Дуда повідомив, що вони з Трампом будуть говорити про систему протиракетної оборони і про присутність військ США. «Американські солдати тут вже є, але ми обговоримо також перспективи цього питання», — сказав президент. Також, з першою публічною промовою в Європі президент Трамп виступив у символічному для поляків місці — на варшавській площі Красіньскіх, історія якої тісно пов’язана з Варшавським повстанням серпня 1944 року. На площі знаходився каналізаційний люк, який використовувався під час повстання для евакуації кількох тисяч людей зі Старого міста в район Жолібож. Тепер тут встановлено пам’ятник героям Варшавського повстання. Промову Трампа в Польщі назвали “програмною заявою по зовнішній політиці США” і “зверненням до європейського народу”. “Президент США виступив з промовою не тільки для Польщі, а для всього світу”, – сказав польський президент Анджей Дуда.

Комментарии закрыты