Одеса претендує на звання спортивної столиці України. Про це стало відомо під час апаратної наради міської ради. У мерії вважають, що наше місто має всі шанси на спортивний підйом. Цього року затвердили премію міського голови «Спортивна столиця» для кращих спортсменів — по 5 тис грн для 40 осіб, 20 тис грн для кращої команди. Вручати такі премії планують щорічно. Також, планується масштабна реконструкція одеського Палацу спорту, на яку виділили 11 млн гривень.

Анатолій Орловський, заступник Одеського міського голови

даже можно сказать направление баскетбола, который сегодня реанимирован в городе и успешно выступает наша команда БИПА и другие мероприятия, которые проводятся в городе еженедельно. Забеги, велосипедные гонки.  В следующем году, международные соревнования Гран-при нам нужно с организаторами отработать этот вопрос, чтобы минимально доставлять проблем нашим автолюбителям, жителям города и правильно обеспечить проведение этих международных соревнований. Я считаю, что в городе Одессе есть все возможности стать не только культурной столицей Украины, но и спортивной столицей.

У муніципалітеті відзначили три складові проведеної роботи: масштабні заходи широкого кола учасників з числа жителів і гостей міста, розвиток міської спортивної інфраструктури та матеріальне заохочення спортсменів і тренерів.

Комментарии закрыты