Реформа освіти:
rong>що думають одесити

5 вересня поточного року Верховна Рада прийняла «Закон про освіту», а 25 вересня його підписав Президент України. Реформа включає в себе зміну самого принципу навчання та його тривалості, підняття зарплатні вчителям, впровадження автономії шкіл — і ще багато чого іншого. Що думають студенти та викладачі вищих навчальних закладів про такі зміни — дивіться в нашому сюжеті.

Проект «Швидка поруч» в Одесі і Одеській області

Департамент охорони здоров’я Одеської ОДА за підтримки Центру здоров’я і Національної ради з охорони здоров’я і безпеки сформувала інформаційну кампанію «Швидка поруч». Проект утворений з метою створення нового іміджу служби швидкої допомоги. Одне з головних завдань кампанії — це підвищення доброзичливого ставлення одеситів до співробітників сфери медицини.   Крім того, в рамках проекту «Швидка поруч» 29 вересня о 11 ранку на підстанції швидкої допомоги №7 відбудеться «День відкритих дверей».

 

Угорщина заявила про блокування України в ЄС

Уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною. Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіятро. Таке рішення стало відповідю офіційного Будапешта на підписання президентом Порошенком закону «Про освіту». «Ми можемо гарантувати, що це боляче вдарить по майбутньому України», — підкреслив глава МЗС. Рішення Порошенка він назвав «ганебним». Офіційний сайт МЗС наводить його слова про те, що Порошенко декларував прагнення України бути ближче до Європи, але рішення про підписання закону є далеким від Європи, адже був зроблений величезний крок у зворотному напрямку, — зазначив Сіятро. У повідомленні МЗС наголошується, що Україна «може забути про інтеграцію до Європи», а також наводиться пояснення у вигляді прямої цитати міністра: «Угорщина буде блокувати будь-які ініціативи, вигідні Україні, у міжнародних організаціях, особливо в ЄС».

Заяви КНДР: США заперечують «війну»

У Білому домі заявили, що США не оголошували війну КНДР. З такою заявою виступила прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс. Вона назвала заяву КНДР про те, що Вашингтон оголосив війну Пхеньяну, «абсурдною» і закликала керівництво цієї країни припинити провокації. Сандерс уточнила, що США не зайняті пошуком варіантів того, як повалити уряд Північної Кореї. Висловився з цього приводу і міністр оборони Джеймс Меттіс, який сказав що Сполучені Штати шукають дипломатичні методи вирішення конфлікту. Нагадаємо, що недавні коментарі президента США Дональда Трампа з трибуни Генасамблеї ООН щодо Північної Кореї в Пхеньяні назвали «явним оголошенням війни». Під час свого виступу в Генасамблеї містер Трамп заявив, що США «знищать Північну Корею, якщо це буде потрібно».

Комментарии закрыты