Соціологічна група «Рейтинг» 14 грудня презентувала в Одесі результати опитування серед жителів нашого регіону. Дізнавалися які головні проблеми для себе визначають мешканці Одеської області? Та чи вважають взагалі себе щасливими? Відповіді на ці запитання, і не тільки, далі в нашому сюжеті.

Соціологічною групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 4 грудня 2018 року було проведено опитування серед мешканців Одеської області.  14 грудня результати презентували в прес-центрі «Контекст-Причорномор’я». Загалом у дослідженні, здійсненому за методом особистого інтерв’ю, взяло участь 40 тис респондентів з усієї України, з яких 1600 з Одещини.

Любомир Мисів, заступник директора Соціологічної групи «Рейтинг»

Які 3, назвіть 3 головні проблеми для країни. Ми бачимо, що цей антирейтинг очолює, в першу чергу, це воєнний конфлікт на Сході, це 62% вважають області проблемою важливою для держави. Друга проблема, це до речі специфіка Одеси, це рідкість, що потратила сюди відсутність роботи та безробіття. І ще на третьому місті хабарництво і корупція.

Якщо подивитися на проблеми області, за думкою її мешканців, то головною з них є підвищення тарифів на комунальні послуги. Про це сказали 65% респондентів. Сходинками нижче — низькі заробітні плати/пенсії, та підвищення цін на товари.

Любомир Мисів, заступник директора Соціологічної групи «Рейтинг»

Проблеми соціально-економічного характеру, наприклад, безробіття, чи низькі зарплати, більше хвилюють, очевидно, мешканців села. Тому що ця проблема там для них гостріша. Проблеми тарифів хвилюють більше мешканців Одеси, як великого міста, ця проблема, в принципі, зараз актуальна.

За електоральним  рейтингом, в президенти Одеська область обирає Юлію Тимошенко (понад 11%). Проте, не далеко від неї знаходиться і Володимир Зеленський, з відстанню майже 1%. А ось антирейтинг серед виборців очолює Петро Порошенко, 74.5% жителів Одещини кажуть, що за жодних обставин не проголосують за цього кандидата.

Любомир Мисів, заступник директора Соціологічної групи «Рейтинг»

Проблеми людей хвилюють не ідеологічні. В першу чергу їх хвилюють звичайні соціально-економічні питання, розумієте. Без вирішення цих питань, в принципі, говорити про якісь, розумієте, швидку електоральні здобутки досить важко.

А ось щасливими українцями себе змогли назвати лише 46% жителів нашого регіону, а нещасними себе вважають — 27. Щодо відчуття гордості, то 60% людей пишаються, що мешкають в Україні, а саме природою, історією та мешканцями держави. Було зазначено, Одещина єдина область, де власне українців назвали причиною для гордості.

Комментарии закрыты