За результатами діяльності роботи регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській області у 2018 році до державного бюджету України надійшло 286 млн. 87 тисяч гривень. Про це 19 лютого, під час прес-конференції щодо результатів діяльності у минулому році, повідомив перший заступник начальника відділення. Так протягом 2018 року була здійснена приватизація 5 об’єктів державної власності малої приватизації.

Сергій Гусаков, регіональне відділення Фонду держмайна України

Мы продали часть будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу в Черноморске. За 565 тысяч гривен без НДС. Потом мы продали тоже часть помещения — 88,7 м — в Арцизе. Їдальню продали в Измаиле, по нормальной цене — 46 тысяч, она была в плачевном состоянии.  Спортивную базу «Портовик» мы продали в Измаиле. И продали 350 метров на Французском бульваре — это была аренда.

В той же час на заході зазначили: попри нове законодавство і систему Prozorro, яка функціонує ефективно, є певні проблеми. Так деякі об’єкти, що не працюють і навряд чи будуть, залишаючись державними, в принципі заборонені для приватизації.

Сергій Гусаков, регіональне відділення Фонду держмайна України

Это такие, как, например, на сегодняшний день винзаводы в Одесской области. Из-за того, что не идет приватизация и они находятся в перечне запрещенных, парламент никак не может принять закон, чтобы отменить их запрет на приватизацию. В связи с этим винная отрасль, несмотря на хорошее сырье, на хорошие марки вина и все прочее, она недостаточным образом развивается. Если отменят запрет на приватизацию винзаводов, то я считаю, мы будем гордиться одесскими винами.

Крім того у 2018 році регіональне відділення здійснювало контроль за понад 1200 договорами оренди державного майна. І саме оренда об’єктів морегосподарського комплексу склала приблизно 80% надходжень до держбюджету.

Комментарии закрыты