Яке в Україні громадянське суспільство? За відповіддю на це питання до нашої країни завітав американський журналіст та дослідник Кріс Коллісон. Він відвідав великі та маленькі міста, аби поспілкуватися з активістами різних організацій та зробити свої висновки. Результати багатомісячної роботи були презентовані і в Одесі. Ми також мали змогу послухати як наразі розвилося наше суспільство. Більше деталей у нашому сюжеті.
Кріс Коллісон, американський журналіст та незалежний дослідник, 23 травня зустрівся із одеситами у Лекторії громадянської платформи «Одесити разом», аби розповісти про свій персональний та професійний досвід в Україні, зокрема на Донбасі та в Криму, а також в Києві, Одесі і Харкові. Він приїхав як стипендіат програми Fulbright, аби досліджувати безпосередньо стан українського громадянського суспільства після Революції Гідності.

Кріс Коллісон, американський журналіст

Сьогодні я хотів розповісти про свою роботу, про те як я інтерв’ював громадських активістів, про їх відношення до Майдану та те, наскільки їхні проекти можуть впливати на життя суспільства. Я сподіваюсь, що мій проект надасть світло стану громадського суспільства і  розповість самим українцям, що являє з себе громадське суспільство, які проекти є у активістів і як вони змінять Україну та суспільство у найближчі декілька років.

На думку дослідника, за ці 5 років, в Україні зросло громадське самоусвідомлення, докладається багато зусиль аби будувати своє майбутнє та розуміти, що відбувалося у минулому. Серед мешканців України помітна тенденція недовіри до влади, через недієвість певних впроваджених реформ, як наприклад, антикорупційна. Також, Кріс Коллісон прийшов до висновку, що активісти розглядають Революцію Гідності більше як символічну подію. Проте це був важливий етап у формуванні громадського руху в Україні, вважає журналіст.

Комментарии закрыты