13 липня  Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Одеси. Зокрема, гарант відвідав Одеський морський торговельний порт, де ознайомився з ходом реалізації проекту розвитку контейнерного та зернового терміналів. Там президент, вислухав і чиновників, і представників інвесторів, намагаючись дізнатися про існуючі проблеми.

Заканчивая скажу. Мы рассчитываем на вас, на новую власть, что вы будет поддерживать иностранных инвесторов в Украине, помогать создавать прозрачные правильные условия работы, избегать бюрократические.. А щас какие они ?  Непрозрачные?
Есть очень много бюрократических барьеров. А есть фамилии кто вам мешает? Дело не в фамлиях, дело в процедурах. Все процедуры это подписывают обычно какие-то фамилии . Все фамилии это, это наша власть.. Эти президент. Я точно не имел к этому отношения, до этого. Безусловно.

У порту глава держави перебував недовго, адже квапився на нараду з питань розвитку морських портів України. Дискусія  видалася гарячою.  Так,  Зеленський закликав в.о. голови ДФС Олександра Власова піти з посади. Причиною  цього стало невиконання чиновником  прохання президента про звільнення керівників чотирьох митниць в західних областях України.

Володимир Зеленський, президент України
Ми з вами домовилися, що ви звільните людей,  митників, якщо вони самі не підуть, на те, що вони будуть писати заяви про звільнння  Правильно? У мене є інформація,  після цього я побачив ваш пост у фейсбуці, і дуже радів,  зрозумів, дійсно  нормальна людина з’явилася, і я побачив, що ви їх звільнили. А потім попросив надати документи, реальні  Але надані мені реальні, щоб я їх побачив . Вони не співпадали  з вашим постом у фейсбуці. Тобто ви людей відправили у відпустку

Власов не змусив довго чекати. Вже наступного дня, у неділю, він опублікував на своїй сторінці в фейсбук фото написаної заяви. Серед іншого на нараді  йшлося  про корупцію та контрабанду. За інформацією офісу президента, Україна через тіньові схеми щодня втрачає мільйон доларів. Окрім цього, Зеленського обурило те, що проїзд до Одеського порту обслуговує приватна компанія, а представники бізнесу вимушені платити близько 17 доларів за в’їзд та виїзд з території порту за кожну автівку. Тож президент звернувся до мера Одеси щодо виділення землі для безкоштовного доступу.

Віктор Берестенко,
генеральний директор АМЕУ
Схемы как были в Одесскрй таможни, так они и продолжают работать, только не только в Одесской таможне, a в ГФС . Я от себя хочу подтвердить, что с назначением Придирия там пытаются, так как этот человек, который имеет отношение к таможне, a не к налоговой. Оне пытается остановить какие-то схемы, но все работают в структуре ГФС. Рыба гниет с головы.

Насамкінець Зеленський відповів на запитання журналістів щодо призначення нового голови Одеської Облдержаміністарції. Нагадаємо, раніше за поданням глави держави Кабмін ухвалив на цю посаду бізнесмена Андрія Андрейчикова, чим деякі представники громадськості залишилися незадоволені.  «Мене усі заплутали з цим питанням . У нас був вдалий експеримент у Львівській області. Тому ми проведемо такий же конкурс тут », — зазначив президент.

Володимир Зеленський, президент України

Я думаю, що ми не можемо ризикувати в Одесі
навіть Андрєйчековым, якого я особисто знаю, тобто ми проведемо  конкурс в Одесі. Да, буде конкурс , тому що ну дуже відповідальна місія, не хочемо Вас одесити підвести.

Додамо, що перед цим Зеленський відвідав Одесу 7 липня, з нагоди свята військових моряків. Тоді він заявив, що представить нового голову Одеської ОДА за тиждень.
  

Комментарии закрыты