Мешканці Київського району вже давно обурені будівництвом багатоповерхівки за адресою Академіка Глушка 17 А. Так, вони неодноразово виходили і на протести, і зверталися за підтримкою де органів влади.  А 16 липня вже втретє прийшли до обласного ДАБК, аби обговорити подальші кроки дій і за допомогою сили закону відстояти своє право на спокійне життя.

Св
ітлана Кушнір, лідер ініціативної групи
Проговаривали, что, какие действия будут предприняты со стороны департамента, будет отправлен в Киев запрос, в результате которого они ждут приказ на проверку управление архитектуры и градостроения.
В пятницу юридическим департаментом был подан иск на расторжения договора аренда, который был заключен с частным предприятием мода на 49 лет. Подчеркну, что цель этого договора — это обслуживание и эксплуатация нежилого административного здания.

Роботи за цією адресою проводить будівельна кампанія «Мода»,  яка свого часу викупила будівлю садочка, а 2017-го року отримала в оренду на 49 років земельну ділянку під ним. Проте від цього садочка наразі нічого не залишилося, і це було зафіксовано інспектором ДАБК, а отже договір на оренду має бути розірваний.

Дмитро Танцюра, депутат Одеської міської ради
Подача предметом спора является нецелевое использование договора аренды земли , поскольку  обманули предприниматели Одесский горсовет , бравши землю под обслуживание административных строений, а сегодня оказалось , что через два года они решили построить многоэтажные дома именно и это лягло в осново полдачу иска предметом которого является нецелевое использование данного участка

Олександр Авдєєв, в. о начальника управління ДАБК ОМР
Определились, что инспекция выходит на проверку исходящих данных на проектирование, которое выдано управлением архитектуры и градостраительства Одесского городского совета. Результаты нам будут известны ну в ближайшее время, кроме того, юридическим департаментом Одесского городского совета уже подготовлен и подан иск о разрывании договора аренды земельного участка по адресу — Глушко 17 А.

Окрім цього, за словами жителів сусідніх будинків, порушуються і санітарні норми и протипожежні.  Також у районі наразі усього один  працюючий дитячий садок із шести, що були колись,  і усього дві школи, тож мешканці задаються питанням куди будуть віддавати своїх дітей жителі новобудови. Тому наразі проблема залишається, ініціативна група підтримує зв’язок із представниками влади та не збирається складати руки.

Комментарии закрыты