Спортсменів з Одеси знають не тільки в Україні, а в усьому світі. Бокс, карате, єдиноборства — тільки деякі види, в яких здобули славу наші земляки. 13 серпня вони — усі в одному місці: приймають привітання, грамоти, та подарунки. » Одещина є дуже спортивною областю , кожен п’ятий займається фізичною культурою та спортом» , — стверджує очільнця Одеської облдержадміністрації Світлана  Шаталова.    

Світлана Шаталова, т.в.о. голови Одеської ОДА

Ще з 94 року успіх України і нагороди Олімпійські України почалися з призерки Оксани Баюл, це одеситка ім’я якою розпачало вереницю українських перемог.
І Юрій Чебан і Василь Ломаченко, я думаю, що в кожній родині всі знають про цих людей і про Одещину

156 кілограммів підняв парачемпіон  з пауерліфтингу Костянтин Панасюк на світовій першості в Казахстані — результат —  третє місце. Спортсмен займається цим видом спорту вже п’ять років,  а наразі готується до Кубку Світу, який проходитиме у Дубаї в лютому.     

Костянтин Панасюк, призер чемпіонату світу з
парапауерліфтингу
Я сейчас на 11 месте  в рейтинге общем по всему миру и мы готовимся, чтобы попасть в десятку, если мы в десятку попадаем, то мы едем на параалимпийские игры в Токио 2020. Как я пришел, вообще я пришел в инвоспорт одесский наш, я сначала хотел вольной борьбой заниматься, но у нас в Одессе не было , мне предложили пауерлифтинг , но я не знал, что это такое , показали мне рассказали, объяснили, мне понравилось очень сильно, железо теперь это моя жизнь.

Готується поїхати на Олімпійські ігри в Токіо і  триразова чемпіонка з карате Анжеліка Терлюга. Дівчина у карате  майже усе життя.

Анжеліка Терлюга, триразова чемпіонка Європи з карате
Изначально карате это было как хобби и когда  я была маленькая и я ходила и я никогда не думала , что я буду профессиональным спортсменом , а ссейчас это уже просто часть меня, это стиль моей жизни и 90 процентов своего времени я уделяю именно этому. Для меня день спорта значит многое, потому что я уже вприципе 21 год в спорте, и я очень рада тому, что нация наша она растет именно здоровой, и что всем детям интересно заниматься каким-то видом спорта, что в нашем городе часто проводят классные спортивные меропряития

Золоту медаль привіз боксер Юрій Захареєв з чемпіонату Європи серед молоді, що проходив в цьому місяці у Болгарії. У фінальному раунді  Захареєв здобув перемогу, обійшовши росіянина.

Юрій Захареєв, чемпіон Європи з боксу
Было трудно соперники по приезжали с 20 стран, с каждой страны по одному бойцу было очень сложно, как готовились очень много людей, хотели все стать первыми ,  но мы работали больше и поэтому результат показан

Олександр Гордієнко, представник Федерації боксу Одеської області

Это праздник для всех спортсменов, для тех, кто занимается спортом, живет спортом, на серьезном уровне и на любительском уровне , для маленьких спортсмнов здесь есть возможность увидить познакомиться, поздарооваться, пообщаться с какими-то легендарными спортсменами , с чемппионами мира, Европы, Олимпийскими чемпионами , и сегодня я горд за федерацию бокса Одесской области, за всех боксеров которые живут в нашем крае.

Додамо, що  різноманітні заходи присвячені Дню фізичної культури і спорту проходитимуть  у нашому місті 14 вересня.  Урочисте відкриття відбудеться об 11 на Приморському бульварі, а о 12 розпочнеться легкоатлетичний шоу-забіг «Вгору по Потьомкінських сходах»

 

 

Комментарии закрыты