Засадити Фонтанську дорогу деревами та чагарниками планують в рамках презентованого проекту «Квітучий Фонтан». Така можливість у авторів ідеї з’явилася завдяки онлайн-платформі «Соціально активний громадянин». Подробиці — в сюжеті.

Висадка квітучих чагарників і дерев уздовж трамвайних шляхів. Така головна ідея проекту «Квітучий Фонтан», який був презентований в рамках онлайн-платформи «Соціально активний громадянин». Автори припускають, що рослини підбиратимуться таким чином, щоб створювався «квітучий конвеєр». Таким чином до осені проїжджаючи або гуляючи по Фонтану люди будуть насолоджуватися прекрасними квітучими алеями. Суцільна лінія чагарників пом’якшить шуми від машин, забезпечить наше місто не тільки свіжим чистим повітрям, а ще й ароматами квітів.

Олексій Лівий — автор проекту

Мне хотелось бы в этом проекте просто объединить и взрослых, и пенсионеров, бабушек, дедушек, которые сидят на скамейке, вместо того, чтобы перемывать кости, они бы лучше эту воду полили бы на цветы, на растения. А также подключить детей, которые своей заботой, своей любовью к растениям придадут еще больше красоты нашему городу.

Планується, для висадки 1 350 різних квітучих чагарників і дерев, залучити більше ста чоловік. При цьому забезпечити приживлюваність рослин, що безумовно, дозволить поліпшити привабливість нашого міста, як для одеситів, так і для гостей.

Олексій Лівий — автор проекту

В принципе, я планировал посадить от Куликова поля и до 10 Фонтана. Кто знаком с улицей Фонтанская дорога, тот знает, что за 10 Фонтана уже трудно найти места вдоль трамвайных путей. А до 10 Фонтана достаточно таких участков, где можно целыми аллеями сажать и планируется сажать кусты. Кроме гибискуса, черемуха, сирень, жимолость, жасмин.

Спочатку передбачалося розтягнути проект на півтора року, але за умовами необхідно завершити роботи до осені. Тому засадити Фонтанську дорогу вдасться тільки до 4 станції. Загальні витрати на проект складають 101 300 грн.

Комментарии закрыты