У прес-центрі «Одесит» 22 червня було презентовано одразу два соціальні проекти — фестиваль «Руде місто» і «Жіноча роль в історії України. Увічнення пам’яті Єлизавети Воронцової ». Не всі міста світу мають свій колір, але завдяки автору Валерію Голубенко, Одеса отримала звання «рудої», а також закріпила за собою звання «столиці гумору». Наталя Делієва, автор проектів, стверджує що в такий нелегкий час нам важливо все одно сподіватися на радісне майбутнє і об’єднувати людей шляхом таких заходів. Тим більше, сьогодні місто Одеса позиціонують, як місто 100 фестивалів. Другий проект буде ініціювати асоціація жінок України «Дія», він спрямований на те, щоб увічнити Єлизавету Воронцову, яка 43 роки очолювала перше благодійний жіноче товариство в Україні.

Наталія Делієва, автор проектів

Фестиваль называется «Рыжий город», проводится он в рамках Дня города, накануне. Первый фестиваль уже прошел в 2016 году. Посвящен он Георгию Голубенко в том числе. Нашему писателю, которого, к сожалению, с нами нет. Но благодаря ему Одесса приобрела ещё одну краску, краску непосредственную. То есть он как бы окрасил Одессу в рыжий цвет. В первую очередь, мы хотим увековечить память Елизаветы Воронцовой, потому что эта женщина, как оказалось, первая на территории Украины в 1833 году институциализировала первое благотворительное женское общество. Мы считаем, что Елизаветы Вороноцовой памяти недостаточно в Одессе. Эта женщина достойна памятника. И мы хоти инициировать одесситам в том числе, чтобы поставить памятник Елизавете Воронцовой.

А ми нагадуємо всім одеситам, що проголосувати за будь-який проект в рамках онлайн-платформи «Соціально активний громадянин» можна на офіційному сайті —citizen.odessa.ua. Не бійтеся вказувати свої паспортні дані при реєстрації, це необхідно лише для того щоб переконатися, чи є ви жителем Одеси. Голос кожного городянина дійсно важливий в майбутніх змінах нашого міста, котрі сьогодні творять самі жителі.

Комментарии закрыты