За станом на 30 червня 2017 року, в нашому місті вже зареєстровано 279 випадків підозри на кір, 186 з яких — у дітей. Лабораторно діагноз підтверджений у 227 хворих, в тому числі у 43 дітей. Як стверджує Ганна Луньова, головний позаштатний педіатр департаменту охорони здоров’я, 93% із загальної кількості хворих дітей не мають необхідного щеплення. Основна вікова група захворівших — діти від 1 до 4 років життя.

Ганна Луньова, гол. позаштатний педіатр міста

Мы уже неоднократно говорили на разных брифингах и давая разные интервью о том, что основная профилактика против кори — это вакцинация. И я вам хочу сказать, что вакцин для населения города и области у нас достаточно. Если мы на сегодняшний день посмотрим сколько вакцин в городе есть для нашего детского населения, то хочу вам сказать, что это количество у нас составляет…получено по последнему приказу по разнарядке министерства здравоохранения 5 500 доз. И на сегодняшний день в городе есть 11 754 дозы вакцины Priorix — это корь, паротит, краснуха. Из них 10 930 находятся в детских городских поликлиниках. Кроме того, необходимо провести вакцинацию ещё и потому что есть у нас решение ТБЧС как областной, так и городской, где четко сказано что в условиях повышенной заболеваемости населения на корь, необходимо сделать прививку, когда ребенок оформляется в организованный коллектив.

Також, фахівці підкреслюють те, що два місяці літа — це «золотий період» для того, щоб спокійно привести дитину в поліклініку і прищепити її. Тоді, до моменту оформлення в школу і дитячий садок ваш малюк вже буде мати імунітет проти кору.

Комментарии закрыты