Харві бушує: в Техасі стався витік хімікатів

Найсильніший ураган Харві продовжує бушувати в Техасі. В результаті повені, яку спричинили зливи, спровоковані ураганом, в США загинули як мінімум 9 людей. Про це пише The Washington Post. Очікується, що кількість жертв може бути більше, оскільки повінь триває. Тільки в понеділок загинули 6 осіб. Близько 3 тисяч осіб перебувають в укриттях. Тропічний шторм Харві бушує в Техасі з 26 серпня. У самому центрі подій опинилось місто Х’юстон і його околиці — тут за вихідні випала рекордна кількість опадів, зливи призвели до повеней і затоплення будівель і доріг. У прилеглих до Х’юстону районах Ла-Порте і Шореакре стався витік хімічних речовин, оголошено екстрене попередження. Нагадаємо, що ураган такої сили, як «Харві», не проходив по території США з 2004 року. У Техасі урагану четвертої категорії не було з 1961 року.

Радбез ООН: екстрене засідання

Увечері 29 серпня Рада Безпеки ООН збереться на екстрене засідання після нового ракетного випробування КНДР. Ініціаторами проведення засідання виступили Японія, США і Південна Корея. Після останнього запуску Північної Кореї прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що такі дії КНДР є безпрецедентною загрозою для нації. За його словами, президент США Дональд Трамп підтримав необхідність посилення тиску на КНДР. Нагадаємо, що 29 серпня КНДР запустила ракету, яка пролетіла над північним японським островом Хоккайдо і впала в море. Ракета була запущена рано вранці за місцевим часом і пролетіла 2 700 кілометрів. Перед падінням вона розвалилася на три частини. Нагадаємо, 6 липня 2017 року під час засідання Ради безпеки ООН США заявили про готовність застосувати військову силу проти КНДР, якщо це буде необхідно для припинення її ядерної програми. На початку серпня Державний департамент Сполучених Штатів Америки закликав американців покинути Корейську Народно-Демократичну Республіку до 1 вересня. З цього дня американці більше не зможуть потрапити в Північну Корею.

Ставлення одеситів до загрози міжнародного тероризму

«Криваві теракти в Каталонії: число жертв зростає», «Брюссельський терорист мав при собі муляж зброї і два примірники Корану», «Загрози терористів тримають в напрузі Європу» — такими заголовками майорять зараз ЗМІ. Ми вийшли на вулицю, щоб дізнатися, чи вважають наші городяни ісламський тероризм загрозою для України і чи готова Україна протистояти подібним атакам.

Аварійна ситуація: в Фонтанці обрушився берег

В селі Фонтанка Лиманського району неподалік від Одеси обрушилася частина берегу. Зсув стався на ділянці прилеглій до обривистого берегу по вулиці Лесі Українки. Місцеві жителі називають однією з головних причин обвалу відсутність централізованої каналізації в Фонтанці, внаслідок чого в селі піднімається рівень ґрунтових вод і створюється небезпека сповзання «мокрих» глинистих ділянок узбережжя. Зараз місцеві комунальні служби оперативно відключають інженерні комунікації — газ, водопровід і електрику. Ділянка землі (яка досить давно визнана зсувонебезпечною) нижче вулиці площею 33 гектари знаходиться в довгостроковій оренді у ДП «Маккенлі», яке уклало договір ще на початку 2000-х із зобов’язаннями провести берегоукріплення. Однак компанія зараз знаходиться в стані банкрутства і навіть не платить Фонтанській сільській раді орендну плату.

Перше вересня: до школи з новими портфелями

Карітас-Одеса Української греко-католицької церкви — це благодійний фонд, який допомагає одеситам з працевлаштуванням та домашнім доглядом за людьми похилого віку; займається профілактикою ВІЛу та СНІДу, допомагає вимушеним переселенцям зі сходу України, протидіє торгівлі людьми та організовує заходи для всієї родини. Так, напередодні першого дзвоника Карітас-Одеса допоміг юним одеситам і зібрав їм шкільні портфелі, які урочисто вручили дітям представники фонду 29 серпня.

Комментарии закрыты