«Ти стало близьким і рідним, «Динамо», Завжди ти будеш молодим, «Динамо». Стадіон «Динамо» на Французському бульварі — єдиний в Одесі спеціалізований легкоатлетичний стадіон. 1 листопада споруда з знаменитою літерою «Д» на вході зустрічала керівників Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України та видатних легкоатлетів Одеси. Тут відбулось урочисте відкриття оновленого легкоатлетичного стадіону, реконструйованого з використанням сучасних технологій і матеріалів. Відкриття приурочене до 93-ої річниці заснування Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України. Прапор «Динамо» над стадіоном підняв славетний одесит, олімпієць, штовхач ядра Юрій Білоног.

Віктор КОРЖ, перший заступник голови ФСТ «Динамо» України
Одесса с ее прекрасным климатом, отношением властей к спорту и с наличием вот такой инфраструктуры позволит здесь тренироваться национальным сборным командам. 

Руслан ПУЗДРАЧ, начальник управління з фізичної культури та спорту ОМР
Сертифицированный в ближайшем будущем, а планируется сертифицировать по стандартам IAAF Международной федерации легкой атлетики, этот стадион, эти дорожки — глоток свежего воздуха для развития легкой атлетики. Хочу сказать, забегая вперед, о подобном проекте, который будет реализовываться в следующем году на нашем муниципальном стадионе «Спартак». Это будут тоже современные наливные дорожки. 

Українські спортсмени, особливо одесити, дуже вдячні за новітній стадіон. І не тільки дорослі спортсмени, а й юні, на яких «Динамо» завжди чекає.

Микола МІЛЬЧЕВ, голова Одеського відділення НОК України
В первую очередь, это для наших детей делалось. А потом уже, наверно, для Национальной олимпийской команды для подготовки чемпионатов мира. Что-то в нашем мире меняется, прекрасно, что у нас открыли этот стадион.

Також на стадіоні легендарного спортивного товариства сьогодні працює новий гуртожиток для спортсменів і відпочиваючих та відкриті універсальні майданчики для занять фізичною культурою. Велика гордість — нові бігові доріжки з сертифікованим Європейською федерацією найсучаснішим покриттям. У першому забігу їх перевірили дійсно експерти — багатоборці-переможці чемпіонатів України та Європи.

Валентин ОЛІЙНИК, чемпіон командного Чемпіонату Європи з багатоборства
Я, если честно, не ожидал, что будет такая дорожка. Очень быстро, в кратчайшие сроки была сделана работа. Сегодня я поучаствовал в показательном забеге и могу сделать вывод, что дорожка мне очень понравилась. Для тренировок это самый лучший вариант. 

Саме з ініціативи керівництва Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України за кошти держбюджету наше місто та всі українські легкоатлети отримали сучасну базу підготовки для олімпійців.

Віктор КОРЖ, перший заступник голови ФСТ «Динамо» України
Внесли в Постановление Кабинета Министров в Перечень баз олимпийской подготовки одесский стадион «Динамо». Это теперь официальная база олимпийской подготовки. Прекрасный стадион, которому много десятков лет, у которого великолепные спортивные традиции, которые знают не только одесситы, но и вся Украина. 

Отже Одеса — це і спортивна столиця, і місто спортивних надій, які збуваються.

Комментарии закрыты