Зв’язки між Грузією та Україною як на державному, так і на громадському рівні є дуже важливими і актуальними. Оскільки грузинська діаспора бере активну участь у житті як всієї держави, так і нашого регіону.

Ярослава Різникова, Управління культури Одеської облдержадміністрації

Грузинська діаспора є надзвичайно активною у всіх подіях нашого українського життя. Ви, мабуть, прекрасно знаєте, які заходи проводили члени грузинського товариства. На підтримку і воїнів АТО, на підтримку іміджу України в світі позитивному. Ми вдячні за це.

12 квітня пройшла Дипломатична зустріч «Україна-Грузія: духовна місія у світі», присвячена 100-річчю українсько-грузинських дипломатичних відносин і багаторічній «народній дипломатії». У заході взяли участь освітні центри і громадські організації з обох сторін, консульство і профільні управління. Учасники круглого столу зазначають: про те, що до такої важливої річниці він буде проведений, сумнівів не виникало. Адже просто протягом року організовують чимало заходів, спрямованих на зміцнення україно-грузинських відносин.

Володимир Імнадзе, директор Держслужби у справах ветеранів Грузії

Каждая наша встреча — это шаг вперед к нашей дружбе. К тому, чтобы нашим людям было легко. У нас и у вас, к сожалению, одинаковые проблемы — это то, что надо защитить свою территориальную целостность. Я уверен в том, что и Украина, и Грузия будут в тех географических представлениях, как было это раньше, как мы это знаем. А остальное вот этими встречами, мы надеемся, что укрепится.

На заході говорили і про туризм, і про економіку, і про культурні зв’язки. Україно-грузинські відносини охоплюють весь спектр напрямів співпраці і лише офіційно тривають сто років. А консул Грузії в Одесі відзначає: незважаючи на те, що виконує свої обов’язки лише з вересня минулого року, одразу відчував себе тут, як в родинному колі.

Торніке Берекашвілі, консул Республіки Грузія в Одесі

Ну, занимаемся, конечно же, нашими здесь соотечественниками, об отношениях наших грузинов и украинцев. Что меня очень радует, потому что здесь очень легко работать. Потому что наша одна из самых добродушных стран для Грузии. Грузины и украинцы очень давно уже дружат. В этом году отмечаем столетие грузино-украинских отношений — дипломатических отношений. В 1918-ом году здесь, в Одессе открылось первое Генеральное консульство Грузии. Так что мы здесь в своей семье, так сказать.

Володимир Імнадзе, директор Держслужби у справах ветеранів Грузії

Между Украиной и Грузией хоть сто лет исполняется сейчас, но если мы историю прочитаем — эта дружба идет еще… Это официальная дружба  у нас сто лет. А основное то, что мы схожи. По характеру, по нравам, по вере — по всему.

Консул Грузії також зазначив: у травні, до Дня незалежності Грузії, в Одесі, а також в Миколаєві та Херсоні проводитимуться урочистості, а також готується декілька сюрпризів.

Комментарии закрыты