Зустріч в Німеччині:Порошенко розповів деталі

На тристоронній зустрічі президента Петра Порошенка з Еммануелем Макроном та Ангелою Меркель сторони обговорювали синхронізацію санкцій проти Росії, введення миротворців на Донбас, а також небезпеку «Північного потоку-2» для України. Про це президент Петро Порошенко заявив в Німеччині після зустрічі в Аахені, повідомляє прес-служба президента у Facebook. Порошенко зазначив, що серед обговорюваних тем була деоккупація Донбасу, імплементація Мінських угод, санкції проти Росії, а також незаконні вибори в Криму. Також за словами Порошенка, проект «Північного потоку-2» складає надзвичайно велику небезпеку не тільки для України, але і геостратегічну та оборонну небезпеку для всієї Європи.

Антикорупційний суд: Рада може проголосувати до 1 червня

Парламент може прийняти закон про Антикорупційний суд до 1 червня. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну. Він також зазначив, що протягом наступних двох тижнів уряд буде працювати разом з парламентом, щоб цей закон був прийнятий і визнаний на міжнародному рівні. Нагадаємо, раніше, в G7 також закликали Україну створити Антикорупційний суд, обов’язково з урахуванням зауважень Венеціанської комісії.

4G в Україні:погіршився зв’язок

В Україні з появою 4G-зв’язку значно погіршився мобільний інтернет-зв’язок. Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час засідання уряду. З цього приводу, він дав доручення комісії з регулювання зв’язку. Глава уряду додав, що комісія має провести належні щодо роботи Інтернету виміри в найближчий період і про результат повідомити публічно.

«Спорт — дітям»: проект БФ «Розумна сила»

Спорт — один з векторів розвитку країни. Так вважають у Благодійному фонді «Розумна сила», тому фонд виступив офіційним партнером Чемпіонату світу з кікбоксингу, який на початку травня пройшов у Києві.

Угода з Іраном: навіщо США вийшли із ядерної угоди

Дональд Трамп розірвав ядерну угоду з Іраном. Даний документ знімає санкції з Ірану за умови, що країна не розробляє ядерну зброю. Багато експертів сходяться на думці, що протистояння США з Іраном може призвести до загострення на Близькому Сході, де і так напружена ситуація через безперервну війну в Сирії. Нова гаряча точка в цьому непростому і багатому на нафту регіоні може як мінімум викликати чергову хвилю біженців і підняти ціни на бензин. Є побоювання початку великої війни.

Комментарии закрыты