В Одеському літературно-меморіальному музеї А.С. Пушкіна  вітальня «Diligans» провела зустріч-зупинку «В кожному жесті, в кожному погляді, в кожному слові»., присвячену сестрам Марині та Анастасії Цветаєвим. У програмі звучали вірші і проза сестер, пісні на вірші Марини Цветаєвої.

Традиційна жовтнева зустріч літературної вітальні»Diligans», присвячена творчості сестер Марини та Анастасії Цвєтаєвих. Це данина пам’яті талановитим представницям срібного віку руської літератури. До речі, 2017-й рік за рішенням ЮНЕСКО був проголошеним роком Марини Цветаєвої.  В наступному році буде відзначатися  стодвадцяти п’яти річчяз дня народження  її сестри Анастасії.

Людмила Шарга, ведуча зустрічі

Ми не остались в стороне. Випустили номер, котрий біли м посвящен. Публикации о них и их в номере «южное сияние»

Літературна зустріч була побудована за книгою спогадів Анастасії Цвєтаєвої, уривки з якої читала актриса одеської філармонії Олена Куклова. Вірші Марини та Анастасії Цветаєвих звучали у виконанні Людмили Шарги та Семена Абрамовича.

Майстер художнього слова вивчала творчість Марини Цвєтаєвої майже все своє свідоме життя.  Підготовлено сім програм. Але починалось захоплення Цвєтаєвою давно, на початку сімдесятих років минулого століття.

 Олена Куклова, майстер художнього слова

Била унас программа Пушкини музика. И я осмелилась вчать фрагменти из Мой Пушкин. Влюбилась в ее прозу. И стех про я все время и муж помогла через Грузию, Америку присилали. Где могла, там доставала.

Олена Куклова була близькою приятелькою Анастасіїї Іванівни Цвєтаєвої за її життя. І саме їй вона показала свою першу програму про Марину Цвєтаєву

 Олена Куклова, майстер художнього слова

  я читала ей и ее друзям Кининим, корда я читала, біло очень тепло. Она приняла єту программу. Потом везде ее рекомендовала.

В якості виключення наприкінці програми В кожному жесті, в кожному погляді, в кожному слові» був об’явлений відкритий мікрофон- всі бажаючі могли прочитати вірші, присвячення чи розповісти про своє знайомство з творчістю сестер Цвєтаєвих. Організатори сподіваються, що на такі літературні зустрічі їм вдасться залучити, крім постійних відвідувачів і молодь, тому що ця велика літературна спадщина не може залишитися непомітною для  сучасної освіченої молодої людини.

 

 

 

Комментарии закрыты