Ситуацію з мертвими голубами, яких знайшли в дендропарку Перемоги, патрульна поліція коментувати відмовляється. Департамент екології та розвитку рекреаційних зон міськради ніяку відповідну інформацію на сайті міста не публікує. А зоозахисники наголошують: впевнені, що це було отруєння, адже аналогічні випадки вже мали місце в Одесі. Тоді активісти ініціювали проведення необхідної  експертизи, але цього разу з цим є проблема.

Світлана Барсукова, голова «Громадської ради зоозахисників Одеси»

Иногда информация попадает позже, чем надо было бы. Яд хранится, ну, не меняет свой состав определенное количество времени. Если, например, прошли сутки и привезете на экспертизу, то уже яда там могут не установить, потому что он разложился. Поэтому экспертизу надо делать очень быстро, оперативно. В данной ситуации об отравлении птиц — может, потому что птиц было мало, может, потому что не привлекли сразу внимание. Видите, часть птиц нашли также в урне — то есть кто-то собрал, выкинул и промолчал. И получается, информация поступила уже позже того времени, в течение которого можно определить вид яда.

Зоозахисниця зауважила: заява в поліцію щодо цього випадку вже готова і найближчими днями її подадуть. Але ні на які результати розслідування активісти не сподіваються — адже минулі справи так і не були розкриті. Спочатку труїли собак — тепер птахів. Останніми роками багатоповерхові новобуди знищують узбережжя та зелену зону. Місто, в якому оселились  агресія та байдужість, втрачає свій колишній імідж — і не відомо, що надалі поповнюватиме той список свавілля, яке відбувається в Одесі.

Комментарии закрыты