З 6 по 25 грудня в Одеському музеї східного і західного мистецтва проходить виставка раритетних колекційних і авторських ляльок «Німецьке лялькове Різдво» і «Премія Макс-Оскар-Арнольд. Український дебют» за підтримки премії «Макс-Оскар-Арнольд», Музею Німецької Індустрії Іграшок, проекту «КуклЬтура», одеського видання «Культурометр».

Виступом барабанщиків морського коледжу технічного флоту в музеї західного та східного мистецтва урочисто відкрилась виставка раритетних колекційних і авторських ляльок. Багаточисельну публіку очікував ще один сюрприз — дефіле, в якому моделі, демонструючи одяг, виступали в образі ляльок. Ну і, зрозуміло, головний подарунок відвідувачам до свят, що наближаються,  —  можливість потрапити в царство ляльок, в дитинство, в казкову атмосферу Різдва.

 Олена Філіппова, колекціонер ляльок

Особливість виставки в тому, що вона складається з двох частин. Збірка відомих одеських колекціонерів ляльок подружжя Філіппових та експозиція українських, в тому числі і одеських, майстрів лялькової справи, яки були відзначені німецькою «Премією Макс-Оскар-Арнольд в області сучасного лялькового мистецтва. Ця премія заснована 25 років тому муніципалітетом «баварського міста ляльок» Нойштадта-бай-Кобург, на честь почесного громадянина, засновника фабрики ляльок.

 Ольга Венжега, координатор Премії «Макс-Оскар-Арнольд»

В залі авторської ляльки представлені експонати, виконані в різних техніках та жанрах. Вони відрізняються від класичної ляльки новітніми матеріалами, формами, емоціями навіть сюжетами.

Оксана Нікольска, майстер ляльки (Київ)

Олександр Бессарабок, майстер ляльки (Одеса)

Зануритись в атмосферу новорічних та різдвяних свят, насолодитись чудовими іграшками, виробленими високими професіоналами своєї справи в Німеччині та Україні можна в в музеї західного та східного мистецтва на виставці раритетних колекційних і авторських ляльок до 25 грудня.

Комментарии закрыты