17 лютого виповнюється 115 років від дня світової прем’єри опери Джакомо Пуччіні «Мадам Батерфляй». Саме в цей день Одеська опера запрошує прихильників оперного мистецтва на цю виставу. За диригентським пультом – запрошений  диригент Ярослав Шемет. Наша знімальна група побувала на репетиції.

115 років  тому, 17 лютого в міланському театрі Ла Скала відбулась прем’єра опери Пучіні «Мадам Баттерфляй». Незважаючи на очикування, публіка її не сприйняла. Це було страшним ударом для Пуччіні. Зі зміною виконавиці головної ролі на українську співачку Соломію Крушельницьку та деяких деталей опера через 3 місяці мала тріумфальний успіх. Для участі в одеській постановці «Мадам Баттерфляй  запрошений молодий український диригент  Ярослав Шемет. В Одеській опері маестро -вдруге.

 Ярослав Шемет, диригент

Незважаючи на молодий вік, 22 роки, Ярослав Шемет багато гастролює світом, співпрацює з відомими європейськими колективами та музикантами. За останній сезон диригував більше 30 концертів і оперних вистав у п’яти різних країнах. Український журнал «Фокус» назвав його самим молодим професійним диригентом України..

Ярослав Шемет, диригент

Отже, 17 лютого 0 18.30 саме в день 115 річниці від дня світової прем’єри опери Джакомо Пуччіні «Мадам Батерфляй» в Ла Скала одеський театр опери та балету запрошує прихильників оперного мистецтва на цю виставу під орудою запрошеного диригента Ярослава Шемета.

Комментарии закрыты