Спалити 2 мільйони пачок контрабандних сигарет загальною ціною більше ніж 1 мільйон доларів. Реалізацію такого завдання почали 19 лютого в Одесі. Відповідно до вимог статті 228 Податкового кодексу України, вилучені в дохід держави тютюнові вироби підлягають знищенню у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. На місці подій була присутня і наша знімальна група.

Контрабандні сигарети більш ніж на мільйон доларів 19 лютого почали спалювати в Одесі. Йдеться про знищення великої партії — 2 млн пачок, або 3 морських контейнери, вилучені з незаконного міжнародного обігу, що є результатом спільної операції податкової міліції ДФС та Державної служби Великобританії з податкових та митних зборів. Вартість партії, що знищується, становить близько 30 мільйонів гривень, а за цінами, які є в Європі – понад 200 мільйонів. Партію було затримано у грудні минулого року податковою міліцією в одному з портів Одеси.

Ганна Яшина, слідче управління фін. розслідувань ГУ ДФС

Під час досудового розслідування було отримано судову експертизу, згідно висновків якої дані сигарети не відповідають вимогам законодавства України та не можуть бути реалізовані на внутрішньому ринку. У зв’язку з чим, ухвалою Шевченківського районного суду, винесено рішення про їх знищення.

Знищення сигарет відбувається на виробництві компанії «УтільВторПром» із залученням представників Генеральної прокуратури України, відповідних підрозділів ДФС України, Одеської митниці та казначейства, а також представників української асоціації виробників тютюнових виробів «Укртютюн». Утилізація лише даної першої партії  — вагою 28 тонн — триватиме від 7 до 10 днів.

Олег Луцький, керівник комплексу з утилізації відходів

Производство населено отечественной установкой УТ-3000ДП. Она оснащена 6 дизельными горелками с нагнетанием воздуха. Плюс — дополнительная камера сжигания отходящих газов, и система очистки воздуха. Производительность нашей установки до 750 кг в час, в зависимости от калорийности отходов. Загрузка отходов производиться в полуавтоматическом режиме. 

Фактично, територія України використовуються як транзитна. У подальшому незаконно такі вантажі намагаються перемістити через західний кордон до країн Європи дрібнооптовими партіями з приховуванням від митного контролю. У даному випадку сигарети прибули з Об’єднаних Арабських Еміратів. По документам, одержувачі в Україні не зазначались, вантаж слідував до Узбекистану, проте їхні компанії своє відношення до отримання сигарет заперечують. Триває досудове розслідування.

Комментарии закрыты