В Золотій залі літературного музею відбувся захід, присвячений 60-річчю створення національної спілки журналістів і 20-річчю загальнонаціонального конкурсу «Українська мова- мова єднання». Почесними відзнаками за співпрацю з журналістами Одещини були відзначені представники  дипломатичного корпусу нашого регіону.

В золотій залі літературного музею зібрались представники дипломатичного корпусу Одеси. Була відзначена спільна робота дипломатичних представництв, акредитованих в Одесі, з журналістами. Це дні міста і національні свята, спільні акції і ярмарки, на яких збираються кошти для дитячих лікарень, пологових будинків, тощо.

 Костянтин Ржепишевський, представник МЗС України в Одесі

сьогодні ми відзначаємо 60 спілки журналістів.дуже вдячні журналістам за позитивну роботу, звертаюсь з проханням, щоб висвітлювали більше позитивних моментів. Бо люди знаходяться і так в складній ситуації. Діяльність дипломатів традиційно позитивна. Дипломати роблять все, щоб світ став краще.

Як зазначив генеральний консул Румунії  Еміл Рапча, дипломати працюють так само, як журналісти, тільки іншими інструментами.

 Еміл Рапча, генконсул Румунії в Одесі

Спілка журналістів України була створена 21 квітня 1959 року.

 Юрій Работін, голова одеської організації НСЖУ

ми поважаємо всіх наших колег журналістів, які стояли у витоків створення. Продовжуємо це творче життя. журналістика — це теж гілка влади. ми не претендуємо на якусь владу. Ми робимо свою працю професійно і відстоюємо інтереси наших колег-журналістів.

Що стосується загальнонаціонального конкурсу«Українська мова — мова єднання», то за 20 років існування кількість номінантів збільшилась з 20 до двох-трьох сотень, розширилась географія учасників, піднявся рівень творчих робіт. Цьогорічний підсумковий конкурс буде проведений у квітні.

 

Комментарии закрыты