Активісти Затоки ставлять ультиматум владі і переходять до активних дій. Зневірені люди вже давно проводять регулярні перекриття доріг, мітинги і акції проти незаконної забудови пляжів. Жителі запевняють: прокуратура гальмує рух по всіх кримінальних справах щодо незаконної забудови узбережжя. Більше деталей про стан затокських пляжів, в нашому сюжеті.

9 березня жителі курортного містечка Затока і Одеси знову перекрили трасу «Одеса — Білгород-Дністровський». Активісти вимагають від влади вжити заходів для збереження місцевих пляжів. Цього разу приводом для перекриття стало нове будівництво, що почалося прямо на піску в районі станції «Лиманська», на одній з  ділянок, які селищна рада віддала під забудову на таємній сесії в минулому році.

Олена Антіпова, місцева жителька

 

Мы добиваемся, чтоб нам оставили море. Всё, больше нам ничего не надо. Оставьте нам море, такое как у нас было, и мы будем так же ходить, и наши дети, внуки, правнуки и так далее. Мы не собираемся отсюда уезжать, поэтому мы хотим, чтоб всё было хорошо.

Активісти кажуть, що 8 жовтня 2018 року був ухвалений Детальний план території на громадському слуханні, яке громадським назвати важко, адже звичайні мешканці Затоки, за їх словами, допущені туди не були. Цим планом передбачено звуження 100-метрової зони пляжу та задіяні для забудови 53 га пісків, що може призвести до екологічної катастрофи, запевняють протестуючі.

Альона Салаєва, представник ініціативної групи

 

Люди просят отменить детальный план территории, это решение очень простое, можно собрать депутатов, и в один день отменить эти решения. Ни правоохранительные органы, ни органы местного самоуправления, ни губернатор города, никто на нас не реагирует. Следующая акция будет бессрочной. Сейчас потеплеет и люди выйдут.  Ещё многие не знают, что здесь на сегодняшний день происходит разбазаривание 53 га песков. Когда все узнают, когда массово люди выйдут, это будет акция гораздо больше. Мы сейчас объявляем ультиматум местному самоуправлению и правоохранительным органам.

Жителі скаржаться на відсутність вільного доступу на сесії селищної ради, незважаючи на дане Законом право. На офіційному веб-сайті селищної ради відсутні повідомлення про плановані сесії, прийняті рішення та проекти Детальних планів територій, які органи місцевого самоврядування зобов’язані розміщувати згідно із Законами. До протестучих пізніше приїхав радник голови сільради Василя Звягінцева — Олександр Степаненко, та пообіцяв вирішення проблемного питання.

Олександр Степаненко, радник  голови сільради Затоки

 

Пройдя все экспертные изучения, мы поняли, что этот проект чистая фикция. Он не соответствует, на сегодняшний день никаким экологическим нормам. Поэтому ближайшее время, я так думаю, на следующей неделе будет сессия, на которой они будут пытаться провести этот вопрос, который касается финансирования сооружений. Компан6ия, которая будет выполнять работы — это чисто компания вороватых товарищей, и, на сегодняшний день, они готовятся с бюджета украсть где-то 17 млн грн. Я вижу развязку данной ситуации, моё виденье, это исключительно через уголовные дела. Вы правильно скандировали, что нужно разморозить прокуратуру, потому что команды идут с Киева, никто ничего не делает.

Наразі, на пляжах станцій «Морська» і «Лиманська» триває будівництво. Так, активісти повідомляють, що у лютому 2019 року селищною радою було прийнято нове рішення, спрямоване на роздачу пляжів в приватну власність, проте офіційної інформації на сайті сільради чомусь немає. Наразі, жителі не хочуть допустити передачу в приватні руки і інших пляжів по всій Затоці.

Комментарии закрыты