Підставами для проведення перевірок інспекторами департаменту аналітики та контролю Одеської міської ради підприємств та організацій є, по-перше, звернення працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю. А також звернення фізичної особи, стосовно якої було порушено правило оформлення трудових відносин; рішення керівника органу контролю; рішення суду; повідомлення посадових осіб органів державного нагляду; інформація органу Державної статистики; інформація профспілок та інформація, що находиться у відкритому доступі в ЗМІ. 12-го березня, звітуючи про роботу департаменту за 2018-й рік, його директор Олексій Козлов нагадав про штрафні санкції за недодержання законодавства.

Олексій КОЗЛОВ, директор департаменту аналітики і контролю ОМР
За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору — 125тис грн або 30 мінімальних зарплат. За порушення встановлених строків виплати заробітної плати — 12тис 512грн. За недопуск до перевірки інспекторів з праці штраф коливатиметься від 12тис грн до 417тис грн. За період 2018 року в ході перевірок були виявлені порушення у 80 суб’єктів  господарювання та накладено штрафних санкцій на суму 4,5млн грн.

Всього, підкреслив Козлов, у 2018-му році було здійснено 248 інспекційних відвідувань. Показово, що серед них цілих 70(!) перевірок — за результатом аналізу відкритої інформації з засобів масової інформації! А також 57 перевірок за даними Державної статистики, ДФС, Пенсійного фонду України та особистими зверненнями фізичних осіб.

Комментарии закрыты