У всесвітньому клубі одеситів відбулась презентація нової книги одеського історика, краєзнавця , професора Андрія Добролюбського «Імя Дрока». У книзі висвітлюються історико-культурні обставини виникнення на місці нинішньої Одеси на початку XIV ст. двох якірних стоянок Джинестра і Флорделис. Видання побачило світ до ювілею автора.

Андрій Олегович Добролюбський — доктор історичних наук, професор, краєзнавець, автор статей і робіт по історії та  краєзнавству, лектор і оповідач.  Він поєднує в собі наукову складову розуму, глибокі знання і чуття шукача. Разом з Олегом Губарем вони   відкрили немало сторінок в історії Одеси. До ювілею Андрія Добролюбського вийшла його нова книга «Імя Дрока».  Вона, як і попередні його книги , присвячена археології та історії Одеси.

Євген Голубовський, віце-президент клубу одеситів

Саме розповіді про Джинестру, про те, як виникло це маленьке місто –порт на Чорному морі, і присвячена книга Андрія Добролюбського. Автор висвітлює історико-культурні обставини виникнення на одеських берегах в 13-14 століттях цього італійського поселення.

Андрій Добролюбський, історик, краєзнавець

Фелікс Кохрихт, редактор альманаху «Дерибасівська-Рішельєвська»

Розповідь про реального попередника Одеси, археологічні підтвердження існування цього поселення, велика кількість фактів дозволяють вченим і далі вивчати його історію достатньо детально.

Комментарии закрыты