Булат Окуджава –відомий радянський поет, бард, прозаїк, прославився перш за все  чудовими піснями, і кожна з них має свою історію та долю. Булат Окуджава – це виконавець, який став справжнім символом свого часу, одним з найяскравіших співаків свого покоління.  9 травня легендарному барду 20 століття виповнилося б 95 років. До цієї дати одеський літературний музей підготував літературно-музичне свято.

Булат Шалвович Окуджава написав більше 800 віршів, багато з них стали відомими піснями, до яких музику писав сам автор. Виконавець авторської пісні, навіть основоположник цього жанру, Булат Шалвович вважав, що тексти його композицій важливіші за музику. І просив називати його співаючим поетом.  9 травня одеський літературний музей відзначив 95-річчя від дня народження всенародно любимого артиста.

Світлана Полініна, автор літературно-музичного свята

Більш ніж в 80 радянських картинах звучать пісні Булата Окуджави: «Пісенька про Арбат» у фільмі «Покровські ворота», «Ваше благородіє, госпожа Удача» — в «Білому сонці пустелі», «Нам потрібна одна перемога», яка незабаром стала однією з найвідоміших композицій автора. Вона була написана до фільму «Білоруський вокзал.

В Золотій залі відкрилась виставка «Знов весна на білому світі…». На ній представлені автографи, фотографії і грамплатівки Булата Окуджави. Одеські артисти виконували його пісні, читали вірші, також демонструвалися уривки з фільмів за його участю.

Пісні Булата Окуджави до сих пір з нами. Вони в наших серцях, наших душах.

Комментарии закрыты