Вперше Одеська область приймала Чемпіонат України з боксу серед школярів 2005-2006 років народження. Першість відбувалась з 7-го по 12-те травня в селі Шабо Білгород-Дністровського району — на Бессарабській землі, яка дала світовому боксу відомого українського боксера Василя Ломаченка. В перелік європейських та світових змагань турніри з боксу серед юнаків віком до 14 років увійшли порівняно недавно, але вже 6 років українська збірна виграє нагороди і займає на цих чемпіонатах призові місця в командному заліку. Тому зрозуміло, яка велика відповідальність лягла на плечі приймаючої сторони — Шабської громади та Федерації боксу Одеської області, яку недавно очолив новий президент Халід Мусаєв. До моря з’їхались майже 300 боксерів-хлопців, а також судді, тренери, представники державної Федерації боксу з усіх областей України — з’їхалися, аби обрати найсильніших, найтехнічніших, найкращих.

Ігор ГОРДІЄНКО, директор ДЮСШ №8, Одеса
Чемпионат Украины по боксу среди школьников 2005-2006г.р. проходит впервые в Одесской области такого масштаба. Однозначно хочется поблагодарить организаторов соревнования — управление физкультуры и спорта в лице Руслана Пуздрача и, конечно же, нового президента Федерации бокса Одесской области Халида Мусаева. Без его помощи эти соревнования не реализовались бы в том масштабе, в каком они есть.

Бездоганну організацію великої спортивної події з боку приймаючої сторони  відзначили і представники Федерації боксу України.

Юрій ШЕВЧУК, державний тренер України з боксу
Замечательно проходит Чемпионат, очень хорошая организация проведения соревнований. При том, что спортсмены проживают в Затоке, а боксируют в Шабо, но транспортировка отлично организована, очень хорошие условия проживания. Прекрасный зал по всем правилам Всемирной организации подготовлен к проведению соревнований. Огромное спасибо организаторам.

12-е травня — день завершення спортивного свята боксу, на рингу кращі боксери з усіх школярів України. 21 бій в фіналі, 42 хлопця змагаються за звання чемпіонів України у своїй ваговій категорії. Серед них п’ятеро — зі збірної Одеської області.

Ігор ГОРДІЄНКО, директор ДЮСШ №8, Одеса
Эти спортсмены в этом году показывают новые высоты. В прошлом году было только 3 финалиста, а в этом году 5 человек вышли в финал.

Ілля ГУРОВИЧ, генеральний секретар Федерації боксу України
Это, в общем-то, в этом возрасте самые главные соревнования — Чемпионат Украины. Мало того, здесь отбирается команда, которая примет участие в Чемпионате Европы, который пройдет в августе в Грузии.

На Чемпіонаті України з боксу серед школярів 2005-2006 років народження збірну Одещини представляли всього 21 учасник. За результатами фінальних боїв в нас 3 золоті, 2 срібні та 4 бронзові нагороди. Золото в Данила Воронцова і Дениса Воронцова, ДЮСШ №5, тренер Берман, та в Івана Степуленка, клуб «Атаман», тренер Осіпчук. А також один з п’яти спеціальних кубків Чемпіонату — Кубок за кращу техніку(!) — завоював одесит Данило Воронцов. У командних заліках за кількістю балів та медалей Одеська область посіла призове третє місце!

Юрій ШЕВЧУК, державний тренер України з боксу
Довольно конкурентные ребята, хорошие, молодые. Я думаю, что все у них будет хорошо, они еще о себе заявят по-взрослому на более серьезных соревнованиях, чемпионатах Европы и мира. Довольно конкурентные пацаны!

Данило ВОРОНЦОВ, чемпіон України з боксу, Одеса
Я верю в себя и иду к своей цели. Моя цель — покорить Европу!

Комментарии закрыты