Відмова від їжі та води. Таким чином дотримуються посту мусульмани в священний місяць Рамадан.  Від світанку до заходу  вони не торкаються їжі,  води, також не дозволяються  інтимні стосунки, а після того як сонце сідає, розпочинається трапеза. Загалом, на ній можна їсти все, що дозволено Богом.

Шейх Ільяс УМАРОВ, імам міста Одеси
Это наш пророк Мухамед, он учил, что если человек целый день держал пост, то когда он открывает пост, то желательно это ему начинать с финика, в этом есть благо для человека, во всех законах Бога  есть благо для людей , если нету финика, то чистой водой.

17 травня така урочиста трапеза  —  іфтар, відбулася в Одесі. Так зване розговіння провели для чоловіків, жінки трапезують окремо іншого дня.  Іфтрар  відвідав головний муфтій України Шейх Ахмед Тамім. Розпочався захід за традицією з молитви.

Шейх Ахмед ТАМІМ, головний муфтій України
Как вы видите, что здесь мусульмане, представители разных национальностей, это один из примеров, которые дает представление о лице Украины, что Украина многонациональная и многокультурная, то такая акция помогает и в развитии взаимоотношений, в развитии знакомства, для укрепления сплоченнности общества.

Окрім цього, на заході, що супроводжувався, віршами та співами, була присутня священна реліквія — волос пророка Мухамеда. » Ми не обожнюємо реліквії пророка, але ми розуміємо, що пророки це незвичайні люди, а частина від пророка, це незвичайна частина», — розповів головний імам Одеси Ільяс Умаров.         
Шейх Ільяс УМАРОВ, імам міста Одеси

Эта кусочек от волоса пророка Мухамеда, это для нас очень большая честь, то что он прибыл в Одессу к нам и все мусульмани они очень рады этому, потому что это частица великого пророка, который нам напоминает его путь, его жизни, его деятельности и дает нам больше любви к нему и к его пути        


Додамо, що в Рамадан мають дотримуватися посту усі хто досягнув повноліття. Проте якщо хтось хворіє або має іншу поважну причину, то прийняття їжі не буде гріхом. Однак після одужання така людина має дотримуватися посту  іншого дня.

Комментарии закрыты