7 вересня Одеський Національний Академічний театр Опери та Балету перетворився на справжній спортивний олімп. Причиною цього стала грандіозна 11-а церемонія Міжнародної премії за заслуги та досягнення у спорті «Золотий Мангуст». Місія заходу – об’єднувати людей всіх національностей і віросповідань, зміцнюючи і розвиваючи спортивні та культурні традиції. «Спортивний Оскар» відвідала і наша знімальна група. Подробиці далі у сюжеті.

Мадіна Пушкашова, кореспондент

 

Спорт — посол миру! 7 вересня 11 церемонія Міжнародної премії за заслуги та досягнення у спорті «Золотий Мангуст» зібрала в Одеському театрі Опери та Балету сотні гостей з понад 20 країн світу. Титуловані спортсмени, ветерани спорту, меценати, політики та зірки вже крокують червоною доріжкою.

Міжнародна премія «Золотий Мангуст» завжди резонансна подія у спортивному світі — нагороді немає аналогів в Україні та країнах СНД. Кожного року «спортивний Оскар» об’єднує людей всіх національностей і віросповідань, зміцнюючи і розвиваючи спортивні та культурні традиції.

 Олександр Тихонов, чотириразовий олімпійський чемпіон з біатлону

 

Я уверен абсолютно, что это наверное церемония №1 за последние 10-15 лет, я посмотрел историю церемонии, ознакомился, кто был награжден и кто будет в этот раз номинантами — это очень здорово. И вы знаете, символично, что это проходит в Одессе, потому что Париж знают меньше, чем Одессу.

 Павло Журавльов, багаторазовий чемпіон з кікбоксингу

 

В первую очередь, конечно, важна, я всегда говорил, физическая культура, в первую очередь. А каким видом спорта заниматься и как заниматься, это уже каждый выбирает для себя лично. Мне бы хотелось, чтобы наше государство и город конечно не пропускал мимо достижения наших ребят. В первую очередь, молодых, чтобы люди понимали, что им есть к чему стремиться и есть для чего.

 Халід Мусаєв, президент Одеської обласної федерації боксу

 

Сегодня большой праздник для Одессы, потому что сегодня проводится 11-ая Международная спортивная премия «Золотой Мангуст». От лица Федерации бокса Одесской области хочу всех гостей присутствующих поздравить, в первую очередь.

Спортивна премія «Золотий Мангуст» була заснована ще у 2009 році громадською організацією «Мангуст» з метою підняття спортивного духу в суспільстві й популяризації здорового способу життя. Її засновником є Президент Національної Федерації грепплінгу України, Президент Всеукраїнської Федерації пляжної боротьби та Заслужений тренер України Магомед Магдієв.

Магомед Магдієв, голова громадської організації «Мангуст»

 

Помогаем спортсменам, потому как спортсмены больше всего нуждаются в помощи. Нормальному человеку свойственно помогать другим. Но лучше помогать тем, кто сегодня стремиться стать лучше, чем вчера, а завтра лучше, чем сегодня. Лучше им дать такую возможность.

 З кожним роком географія «Золотого Мангусту» розширюється — ще у 2012 році премія отримала статус міжнародної і це є найкращим показником престижу.

Так лауреатами цьогоріч стали 22 видатні діячі спорту: серед них чотириразовий олімпійський чемпіон з біатлону Олександр Тихонов, наймолодша п’ятиразова чемпіонка світу з шахів Бібісара Асаубаєва, перший чемпіон світу з дзюдо в історії України Георгій Зантарая та травматолог, який поставив на ноги багатьох відомих спортсменів, Альберт Гусбахер. Номінанти «Золотого Мангусту» нагороджувались спеціальними орденами, виготовленими із чистого золота та орденами «Дружби народів» інкрустованими діамантами.

 Георгій Зантарая, перший чемпіон світу з дзюдо в історії України

 

Хочу выразить огромное спасибо за такую награду, потому что спортсмены, когда труд спортсменов признается — это вдохновляет их на дальнейшие победы, чтобы мы могли дальше выступать и тем самым радовать вас. Я вам желаю крепкого здоровья Вам, вашей семье и мира.

 Бібісара Асаубаєва, наймолодша п’ятиразова чемпіонка світу з шахів

 

Выражаю огромную благодарность организаторам за то, что пригласили меня. Для меня большая честь находится среди столь именитых спортсменов. Я пока еще юная и надеюсь ,что с каждым годом буду приносить более высокие достижения и вклад в спорт. Спасибо большое.

Для гостей премії на сцені Одеського Національного Академічного театру опери та балету виступив золотий голос України Юрій Годо, а також підкорювали серця глядачів співачки ІЛЬЧІ, Міла Нітіч та Ін-Грид.

Організатори «Золотого Мангусту» наголошують, що й далі будуть розширювати коло друзів премії, підтримувати спортсменів, популяризувати фізичну культуру та виховувати здорове покоління. Адже здорова нація — це сильна держава.

 

Комментарии закрыты