«Радість моя! Поклади надію на Бога і проси Його допомоги, та вмій прощати ближніх своїх — і тобі дасться все, про що попросиш », — говорив преподобний Серафим, Саровський чудотворець. 1-го серпня Православна Церква вшановує пам’ять ієромонаха Саровського монастиря, засновника і покровителя Дівєєвської жіночої обителі преподобного Серафима, великого подвижника і одного з найбільш шанованих монахів в нашій церковній історії. Високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський в пам’ятний день очолив святкове богослужіння в храмі, освяченому на честь преподобного Серафима.

У день пам’яті святого пророка Божого Іллі митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив Божественну літургію в Свято-Іллінському храмі, який в цей день відзначає храмове свято. Численні віруючі однойменного села Іллінка — на чолі з архіпастирем піднесли свої молитви пророку.

Свята рівноапостольна Марія Магдалина — одна з жінок-мироносиць, яка удостоїлася першою з людей побачити Воскреслого Господа Ісуса Христа. 4-го серпня, в престольне свято, в одеському храмі святої Марії Магдалини Божественну літургію очолив вікарій Одеської єпархії архієпископ Южненський Діодор.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела тривають благодійні акції в підтримку малозабезпеченим людям і роздачі гуманітарної допомоги в Одеській єпархії Української Православної Церкви.
Значне число малозабезпечених сімей, людей хворих і тих, хто залишився без роботи, звернулися з проханнями до митрополита Агафангела і незабаром особисто отримали продуктові набори і все, що просимо було.
«Добро об’єднує» — ці слова стали девізом нашої митрополії і керівництвом до активного соціального служіння нашого священства і мирян. До гуманітарної ініціативи «Добро об’єднує» може приєднатися кожен бажаючий, детальна інформація та реквізити для допомоги розміщені на сайті https://dobro.foundation/.
3-го серпня співробітники Соціального відділу Одеської єпархії знову зустрілися з нужденними одеситами, щоб передати їм зібрану благодійну гуманітарну допомогу.

Рік тому на кошти Владики митрополита Агафангела Одеською єпархією була придбана пожежна машина для Покровського скиту і в допомогу громаді села Маринівка, де розташована Покровська обитель.
У минулу середу, 4-го серпня, в одному з приватних будинків села, де в сім’ї проживають п’ятеро малолітніх дітей, сталася пожежа через необережне поводження з вогнем. На місце загоряння відразу виїхав спеціальний пожежний автомобіль, який був придбаний митрополитом Агафангелом і знаходиться на постійному чергуванні при Свято-Покровському скиту в Маринівці. Скитоначальник обителі архімандрит Мелетій разом з послушниками оперативно, до приїзду рятувальників, локалізували і загасили полум’я. Власник будинку висловив величезну подяку Владиці та братії скиту за оперативну допомогу.
Митрополит Агафангел своїми працями подає важливий приклад: добро об’єднує і кожна лепта, і велика, і мала, обов’язково допоможе ближнім в скрутну хвилину.

Нещодавня заява митрополита Деркійського Апостола (Даніїлідіса) викликала велике обурення серед віруючих нашої Української Православної Церкви. Гучні і неправдиві зауваження ієрарха не могли залишитися без уваги і нашої команди. Своїми роздумами ділиться протоієрей Максиміан Погоріловський, голова Місіонерського відділу Одеської єпархії.

28-го липня кладовище Свято-Успенського Одеського патріаршого чоловічого монастиря було наповнене віруючими людьми, які прийшли вшанувати пам’ять духовного батька, який свого часу допоміг багатьом — де порадою, де полум’яною молитвою та живою надією на Бога, а де просто справжнім християнським прикладом життя. Так православні одесити вшанували день пам’яті улюбленого старця – отця Іони (Ігнатенка). Загальна панахида, відслужена насельниками обителі, величезний потік людей, що прийшли на могилу старця — це яскравий приклад того, що і нині схиархімандрит Іона користується великим духовним авторитетом серед народу, для якого батюшка був і залишається духовним маяком, правилом віри та образом покірності.

Сьома неділя після Дня Святої Трійці присвячується євангельському спогаду про зцілення двох сліпців. У пошуку Христа вони проявили гарячу віру — в темряві, будучи дезорієнтовані, без будь-чиєї допомоги ззовні вони знайшли в собі сили знайти Христа і прокричати Спасителю: «помилуй нас, Сину Давидів!». І Господь зцілив їх, торкаючись очей, сказав: «по вірі вашій нехай буде вам!».
Що таке віра? Віра — це не просто сказати: «Бог є», це не просто — «Він мене створив», хоча і це важливі кроки в духовному розвитку, але все ж, в першу чергу, вірити — значить дійсно бути сином або дочкою Бога, значить бути Йому слухняним, що робить тебе сильним: все можливе віруючому. Сила віри здатна гори переставляти. Не тільки для персонажів Євангелія Господь близький і робить для них чудеса. Господь з кожним, хто по вірі вважає себе Його чадом. Головне не втрачати здатність бачити, а якщо потрапив в важкі обставини і захворів духовною сліпотою — прийди до істинного Лікаря, який готовий прийняти тебе будь-яким і по твоїй вірі повернути те, чого позбувся. Так, щоб прийти до Бога теж потрібні сили, особливо це буває важко, коли твій погляд засліплений штормом життєвої суєти. Ось тут і потрібна сила віри. Тому що вона подібна до якоря, який утримає і не дасть розбитися об скелі; віра — це вітрило і щогла твого корабля, що направляє і дає сили для руху, коли ловить невидимий вітер присутності Божої. Зрештою, Віра — це і є дихання благодаттю Божою, без якої життя душі неможливе!
Яка б тьма гріха не обгорнула наш погляд, ми не будемо впадати у відчай і падати духом. Постараємося в покірності серця і терплячому перенесенні скорбот шукати Христа, кричати Йому як євангельські сліпці і проявляти віру, просячи і отримуючи від Бога дар бачити через призму Любові!

Category:

ТЕО

Теги:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Комментарии закрыты