Мітинг в підтримку Савчеко. З п’ятого березня – проїзд п’ять гривень. Україна кличе миротворців. В студії Мирослава Сільчук

Свободу Савченко!

Активісти Одеської міської організації «Батьківщина» та небайдужі одесити в рамках глобальної акції вийшли на мітинг перед Генеральним консульством Російської Федерації в Одесі. Головна вИмога — звільнення української льотчиці Надії Савченко. Як відомо, член Парламентської Асамблеї Ради Європи та народний депутат України Надія Савченко вже більше семи місяців утримується в російському полоні і ще 13 грудня минулого року оголосила голодування. Зараз, за ​​словами учасників акції, Савченко знаходиться за крок від смерті, але ні в якому разі не має наміру здаватися.

Довибори в мерію

Першого березня в Одесі відбулися довибори до міської ради по одномандатному виборчому округу номер 40 в Малиновському районі. Вибори проводилися на 9-ти виборчих дільницях. За підсумками підрахунку голосів беззастережну перемогу отримав директор комунального підприємства «Одесфарм», відомий лікар і вчений Левон Нікогосян. Відповідна постанова опублікована на офіційному сайті Одеської міської ради.

 «Електронне місто»

27 лютого в мерії відбулася презентація системи електронного управління містом. Система розробляється за ініціативи Одеського міського голови Геннадія Труханова. Головна мета презентованої системи — зробити роботу всіх підрозділів максимально відкритою, вільною і доступною одеситам. Електронна система покликана полегшити взаємодію між органами міської влади та громадянами міста, бізнесом, співробітниками структурних підрозділів Одеської міськради, депутатами і різними державними структурами.

Віктор Неделку-Зусман: знайомство з художником

Портрети знаменитостей і близьких людей, коні, пейзажі, квіти … Таку строкату різножанрову палітру своїх робіт представив у галереї «У Садах Перемоги» художник Віктор Неделку-Зусман. Це його перша персональна виставка в нашому місті. А з творчістю цього майстра добре знайомі за межами України. На вернісажі побувала Анна Коренева.

З 5 березня – 5 гривень

З 5 березня в Одесі проїзд у міських маршрутках становитиме 5 гривень. Вартість проїзду в міському електротранспорті залишиться колишньою. До такого рішення прийшли в Одеській мерії після зустрічі з представниками компаній-перевізників міста та водіями одеських маршруток. Перевізників попросили проінформувати своїх пасажирів, щоб для них це не стало неприємною новиною

Траурний марш в пам’ять про Бориса Нємцова

У Москві відбувся траурний марш в пам’ять про вбитого опозиціонера Бориса Нємцова. Учасники ходи несли російські прапори з траурними стрічками.

Всього на акції, яка тривала близько чотирьох годин, зібралося більше 50 тисяч людей. По її завершенню правоохоронці виставили залізну огорожу біля місця, де був убитий опозиційний політик. Саме сюди десятки тисяч людей приносили квіти і портрети із зображенням Нємцова. Траурний марш відбувся фактично без провокацій. Втім, під вигуки «Ганьба» все ж затримали близько 15 осіб. За словами учасників ходи, марш став однією з найбільш мовчазних опозиційних акцій в історії сучасної Росії.

Україна кличе миротворців

Президент Петро Порошенко підписав указ про рішення РНБО від 18 лютого 2015 року «Про звернення до ООН та Євросоюзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки». Про це повідомили на офіційному сайті глави держави. Згідно з текстом указу, рішення про звернення до ООН та ЄС щодо введення миротворців на Донбас введено у дію з моменту публікації президентського акту. Контроль за виконанням рішення покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Це вся інформація на цю годину. Більше розкажуть наші кореспонденти у випуску о 20.30

Комментарии закрыты