У ході офіційного міжнародного візиту до Сеулу, столиці Південної Кореї, група українських парламентарів прийняла участь в міжнародному форумі миру, безпеки і розвитку людства.

Ольга Богомолець, депутат Верховної Ради України

Говорили про аспект геополітичної дискримінації України, про порушення Будапештського меморандуму, про необхідність збереження санкцій і про російську агресію і окупацію території.

Протягом чотирьох днів візиту, делегація також мала можливість ознайомитися з тим, як працює поліція, служба безпеки, міністерство охорони і лікарні Південної Кореї.

Ольга Богомолець, депутат Верховної Ради України

Хочу сказати, що мене особисто надзвичайно вразила, взагалі, Корея, як держава. Люди — неймовірно працьовиті. Було складно повірити, що в місті Сеулі, столиці, за минулий рік, за статистикою їх Міністерства Внутрішніх Справ, було зафіксовано нуль вбивств, нуль угонів автомобілів. Чим займається поліція? Вона займається вирішенням побутових сварок.

Ще в 60-х роках, країна не мала базової інфраструктури і системи вищої освіти. Ситуація змінилась лише за 40 років, завдяки правильній економічній політиці, грамотному управлінню і захисту власного виробництва. В міжнародних торгових війнах Південна Корея приймала роль суб’єкта, а не об’єкта. Високий рівень життя корейців — це, перш за все, наслідок правильного направлення економічної політики, яку Корея сповідує.

Ольга Богомолець, депутат Верховної Ради України

Нам потрібно думати не тільки про те, як посилювати нашу поліцію, нашу безпеку, нашу систему охорони здоров’я, а про те, якими мають бути люди для того, щоб змінювалась країна.

Слід зазначити, що протягом конференції, російським парламентарям вищого рівня була дана вказівка не спілкуватися з членами української делегації, але це не стало перешкодою для роботи в рамках форуму.

Ольга Богомолець, депутат Верховної Ради України

Але ми зробили з свого боку все можливе щоби донести нашу позицію і що до окупації в Криму і що до того, що роблять російські війська на сході нашої країни до свідомості представників Росії для того, щоб абсолютно чітко озвучити відсутність компромісів.

Форум в Сеулі — це привід продемонструвати позицію України і мати можливість спілкування з представниками парламентів світу.

Ольга Богомолець, депутат Верховної Ради України

І, ми наполягали і мали також можливість спілкування з представниками конгресу Сполучених Штатів Америки, і в останній день, в консультаціях з конгресменами, вони підтвердили свою позицію до того, що санкції проти Російської Федерації не будуть зніматися до того часу, поки Україна не отримує повного контролю і повернення всіх своїх територій назад.

Результатом форуму, стало створення «Міжнародної асоціації парламентарів за мир». В свою чергу, Україна вже виразила бажання долучитись до цієї асоціації і підписати угоду.

Комментарии закрыты