В Одесі пройшов традиційний фестиваль гумору і сатири Гуморина. Кілька років, через ситуацію в країні, масштабного свята просто не влаштовували. З 2014 року клоунський фестиваль «Комедіада», організований знаменитими одеськими «Масками», три роки поспіль на самоті влаштовував ходу по Дерибасівській і давав вистави біля Дюка. Цього року Гуморина пережила масштабне відродження — з комік-парадом і розвагами.

Після трьорічної перерви в Одесу повернулася Гуморина! 1 і 2 квітня в різних частинах міста відбувалися святкові заходи, присвячені цьому воістину Одеському святу! Так, в центрі міста пройшла традиційна карнавальна хода. У колоні, розділеній приблизно на 30 блоків, взяли участь близько 1,5 тис. осіб і близько десяти декорованих автомобілів. Крім того, в рамках Гуморини також проходив фестиваль Комедіада, який зібрав в Одесі клоунів і мімів з 15 країн світу. А для діточок, в Міському саду пройшло шоу мильних бульбашок і фестиваль героїв коміксів.

Геннадій Труханов, Одеський міський голова

Хотелось бы, чтобы мы все были свидетелями возрождения одесских традиций. По крайней мере, мы перед собой такую цель ставим. Сложно, потому что одесская публика — она очень требовательная. Память о той Юморине, которая была у старшего поколения есть. В то же время, в какой-то период мы ушли к банальной торговле, юмора было совсем мало, больше алкоголя. Поэтому это уже превратилось в какой-то небезопасный праздник. Поэтому, для нас прежде всего — безопасность в этот праздник, атмосфера веселья без различных стимуляторов без пива и так далее.

Крім того, в День сміху вирішили розіграти комедію прямо в будівлі міської ради. Геннадій Труханов дав добро на зйомки в нашому місті і в мерії в тому числі, комедійного фільму #SOTKA, під керівництвом режисера Олександра Біляка. Як хорошу прикмету — перед початком зйомок розбили тарілку з підписами всіх учасників знімального процесу, а також мера міста.

Геннадій Труханов, Одеський міський голова

Мне вдвойне приятно, что это происходит в Одессе, ну и естественно, украшение фильма — Александр Пономарев. Я думаю, что у нас сегодня сочетание звезд, талантливых людей и культурной столицей нашей страны — г. Одессы дает нам шанс сделать это таким классным, очень хорошим фильмом. Я благодарен ребятам за профессионализм, в добрый путь.

Олег Бриндак, голова фракції «Доверяй делам» ОМР

Пусть с этого города начнется возрождение нашего духа, веселья. Да, много всяких негораздов — где-то война, где-то несчастье, но это все должно побеждаться смехом, должно побеждаться добром. Вот этот заряд добра, смеха и юмора, который задает 1 апреля в Одессе, вот он должен быть стартовым для всей страны.  

І на завершення, 20 тисячну армію глядачів розважали учасники шоу Ліга Сміху, а також зірки української естради — «Время и Стекло», «Ляпіс-98» і група «Гриби». Відзначимо, всього на святкування Гуморини-2017 1 квітня в центрі міста зібралося не менше 75 тис. одеситів та гостей міста.

Комментарии закрыты