Подорожувати без віз: Президент розповів про переваги рішення ЄС

Українці можуть подорожувати без отримання віз до багатьох країн, і український паспорт буде належати до сорока найбільш привабливих документів світу для подорожей — в цьому переконаний Президент Петро Порошенко. В інтерв’ю одному з українських телеканалів глава держави також повідомив, що запровадження безвізу ЄС для українців відкриває можливість безвізових поїздок до країн, які не входять до Шенгенської зони та ЄС, зокрема до Норвегії, Швейцарії, Ліхтенштейну. Ще однією приємною новиною є те, що більше 35 країн Латинської Америки, Азії, які зв’язані з Європейським Союзом угодами про безвізовий режим, надаватимуть українцям право безвізових подорожей до цих країн. За його словами, українська влада також працює і над залученням в Україну великої кількості авіаційних компаній, так званих лоукостів, які дозволять суттєво здешевити вартість перельотів для українців.

Електронний квиток: зміни у пасажирському транспорті

12 травня у Малій залі мерії відбулась робоча нарада з питань реалізації сучасної моделі функціонування міського пасажирського транспорту в Одесі. Крім представників виконавчих органів міської ради та робочої групи з реалізації проекту «Електронний квиток», на заході був присутній Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, а також представники рад інших міст нашої країни. У 2016 році було докладено багато зусиль, аби Закон «Про електронний квиток» було схвалено Верховною Радою України — це було зроблено у січні цього року і вже з сьомого травня він повноцінно вступив в силу. Що це буде означати для країни і що ставить на меті уряд, пояснив Володимир Омелян.

Мета такої моделі організації — повна інтеграція всіх видів пасажирського транспорту і єдина система розрахунку за проїзд у місті, а пізніше — і в усій країні. До робочої групи проекту, створеної Міністерством інфраструктури, наразі входить 16 міст; і деякі з них вже максимально наближені до впровадження «Електронного квитка», до п’ятірки передових міст входить і Одеса. A детальніше про проект і його впровадження — дивіться у нашому випуску о 20-й.

Олімпіади ОНАХТ для майбутніх абітурієнтів

11 травня у приміщенні Одеської національної академії харчових технологій нагородили сертифікатами переможців олімпіад ВИШу для майбутніх абітурієнтів. Сьогоднішні школярі не лише ще раз перевірили свої знання з власних профільних предметів, а й заробили собі додаткові бали для вступу в Одеську національну академію харчових технологій.

Італійські авто Fiat, Abarth та Alfa Romeo в Одесі

Італійські марки автомобілів широко відомі по всьому світу. Їх назви не потребують додаткового пояснення. Висока якість та неперевершений дизайн роблять італійські машини бажаними для багатьох. Одні з кращіх моделей марок Fiat, Abarth  та Alfa Romeo — доступні і в Одесі. Де саме — дізнаємося прямо зараз.

Комментарии закрыты