Геннадій Труханов в ході засідання апаратної наради підняв питання надання послуг реєстрації шлюбу. Міська рада просить Мін’юст обґрунтувати тариф, що стягується обласним управлінням юстиції за цю послугу. За словами директора юридичного департаменту мерії Інна Поповської, на сьогодні за видачу свідоцтва про реєстрацію шлюбу обласне управління юстиції стягує з наречених суму від 2100 гривень в будні дні і 3000 гривень у вихідні, при цьому середня ціна за таку послугу в інших областях становить від 700 до 900 гривень. Така сума, на переконання чиновниці,  є досить великою, враховуючи, що послуга реєстрації експрес-шлюбів створювалася для такої пільгової категорії, як учасники АТО, у яких немає можливості в звичайному порядку подавати заяву і чекати місяць.

Геннадій Труханов, Одеський міський голова

При тарифе у нас — 1375 гривен — в нашем помещении, которое мы отремонтировали, и вернули городу, мы берем такую плату. Управление юстиции, работая на нашей территории, не платя коммунальные платежи, не неся никаких расходов за то, чтобы распечатать бланк и выдать молодоженам, берет сумма более 2 тысяч гривен, а в некоторых и 3 тысячи гривен. Когда приходят люди, которые заключают брак, и им называют эту сумму – они не понимают, где оплата городу и за что они платят? Просто за бумажку? За бланк? Дороговато наеврное бланк стоит

Відповідне звернення до Мін’юсту з проханнями обґрунтувати встановлені на рівні області тарифи, було направлено ще три тижні тому, але, за словами міського голови, відповідь досі не надійшла.

Комментарии закрыты