Міністр освіти відвідала Одеську гімназію

Міністр освіти України Лілія Гриневич 15 червня відвідала Одеську гімназію № 2, де продемонстрували роботу першого в країні електронного підручника. Директор гімназії Сергій Вегерчук представив гостям всі переваги нововведення. Він розповів, що електронний підручник розроблений в Одесі і діє лише в нашому регіоні — в Україні аналогу йому поки що немає. Серед переваг — легкість підручників, доступність, простота у використанні, економія коштів. Завдяки ініціативі учень може прийти до школи з одним планшетом, в якому буде знаходитися весь необхідний матеріал. Після 7-го класу програма електронного підручника автоматично зміниться на 8-й клас. Простота у використанні економить час як учнів, так і викладачів. Крім того, можна робити закладки і конспектувати. Окремою перевагою підручника є розділ «аналітика», завдяки якому батьки з будь-якого гаджету можуть проконтролювати, відкривала дитина книгу чи ні  і скільки часу у неї на це пішло. В свою чергу, мер міста Геннадій Труханов додав, що місто готувалося до реалізації цього проекту майже два роки. За час підготовки фахівці врахували думки і рекомендації педагогів, дітей і батьків.

«Золотий Берег» буде добудований!

«Золотий Берег» буде добудований! 14 червня на сесії Одеської міської ради депутати більшістю голосів, а саме 7 «не голосували», 2 «проти» і 53 «за», — ухвалили рішення про надання кооперативу «Морський 1» земельної ділянки в оренду для завершення будівництва цього житлового комплексу. Кілька годин, поки йшла сесія, біля мерії чекали рішення сотні інвесторів-одеситів, які більше 10 років тому вклали свої кошти в майбутнє житло. Наша знімальна група мала можливість пережити їх емоції за стінами депутатського зібрання.

Пожежа на Куликовому полі — загорілися диспетчерський пункт та квиткова каса

На Куликовому полі вранці горіли два павільйони, один з яких театральна каса, а другий — диспетчерська міськелектротрансу. Про це повідомляє прес-служба держслужби із надзвичайних ситуацій. Сигнал про пожежу надійшов рятувальникам о 9 годині ранку. Пожежна служба прибула на місце буквально через 2 хвилини. О 9:30 загоряння на площі 30 кв.м було повністю ліквідовано.

Павільйони, в яких знаходилися диспетчерська КП «Одесміськелектротранс» і квиткова каса, практично повністю вигоріли. На щастя, обійшлося без постраждалих. Рух трамваїв, що прямують за маршрутом в районі Куликова поля, не зупинено. Причини загоряння наразі з’ясовуються. Припускають спалах електропроводки

Вибори в ОНАХТ: хто стане наступним ректором?

Згідно з Законом України «Про вищу освіту» вибори ректорів вищих навчальних закладів проходять кожні п’ять років. І 15 червня викладачі, співробітники та деякі студенти Одеської національної академії харчових технологій обирають ключову особу ВИШу.

 

Комментарии закрыты