Київ-Вашингтон: стратегічне партнерство

Підтвердити стратегічне партнерство між Києвом та Вашингтоном. Саме така мета візиту до України міністра оборони Сполучених Штатів Америки Джеймса Меттіса. Візит відбудеться не аби коли, а 24 серпня. «Я їду в Україну, щоб відзначити День незалежності України, і просто щоб переконатися, що вони знають, що ми усвідомлюємо цінності і те, що вони намагаються зібрати з історії, яка у них була. Нелегко зробити демократію. Нелегко створити суверенну державу, особливо зараз, коли Росія порушує територіальну цілісність», — наголосив американський міністр. Як зазначив сам Меттіс, у його планах зустріч з президентом Порошенком та міністром оборони Полтораком, і навіть відвідування параду з нагоди Дня незалежності України.

Автономна зброя: відкритий лист до ООН

З відкритим листом до ООН звернулись 116 фахівців у галузі штучного інтелекту з 26 країн, серед яких — керівник компанії Tesla Ілон Маск та засновник компанії DeepMind Technoloigies Мустафа Сулейман. У листі діячі закликають заборонити розробку та використання летальної автономної зброї — на їх думку, подальше виробництво бойових роботів спричинить «третю збройну революцію». Так підписанти порівнюють розвиток автономної зброї, до якої, зокрема, належать безпілотники та автоматизовані кулемети, з винаходами пороху та ядерної зброї. «Це може стати зброєю терору, зброєю диктаторів або терористів, яку використовуватимуть проти безневинного населення, для неприпустимих цілей», — зазначається у листі. Нагадаємо, що нещодавно ООН вирішила розпочати дискусії щодо автономної летальної зброї.

Робототехніка сьогодні: з чим знайомлять сучасних дітей

Сучасні технології та робототехніка зокрема все більше входять в наше життя — а тому про них корисно знати з дитинства. Так одеські винахідники познайомили вихованців оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» із своїми розробками.

Спортивний форум «SEANERGY Global Sport Expo»

19 і 20 серпня на території Олімпійського скверу одеського Палацу спорту вперше в Україні проходив масштабний спортивний форум «SEANERGY Global Sport Expo». Це перший глобальний майданчик для обміну досвідом і знаннями в спорті, демонстрації досягнень і умінь. Відкривав спортивний форум одеський міський голова Геннадій Труханов.

Комментарии закрыты