Саміт КНДР-США: новий етап переговорів

Повідомлення про те, що один з вищих державних функціонерів КНДР, заступник Кім Чен Ина по партійній лінії Кім Ен Чхоль направляється в Нью-Йорк, підтвердив сам глава американської адміністрації. Мета візиту — зустріч з держсекретарем Майком Помпео. Передбачається, що обидві сторони будуть обговорювати питання підготовки передбачуваного саміту США та Північної Кореї. Про це заявила і представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт: Цитую: «США продовжують активно діяти в цьому напрямку, і заступник голови ЦК Трудової партії Кореї Кім Ен Чхоль прибуває в Нью Йорк для зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства США». Зазначимо, Майк Помпео ще директором ЦРУ побував в Пхеньяні в кінці березня. Як тоді заявив Трамп, «зустріч пройшла дуже гладко, і були встановлені хороші відносини». Незабаром американський президент і повідомив про можливий саміт, потім оприлюднили час — 12 червня, і місце — Сінгапур.

Італія: рішення щодо уряду не знайдено

Президент Італії Серджо Маттарелла зустрівся з новим потенційним прем’єр-міністром Карло Коттареллі, але про майбутній уряд вони поки не домовилися. Впливовий економіст, якому глава держави доручив сформувати технічний кабінет міністрів, ніяк не прокоментував те, що відбувається. Після розмови з Маттарелла він не заявив ані про відмову від мандата, хоч з такими закликами і виступає парламентська коаліція, ані про початок роботи нового уряду. Агентство Reuters з посиланням на джерела повідомляє, що Карло Коттареллі не зміг домовитися з депутатам про підтримку хоча б тимчасового кабінету. У цих умовах, за даними агентства, президент збирається вже в найближчі дні розпустити парламент і призначити дострокові вибори на 29 липня.

Рішення Сирії: визнання Абхазії й південної Осетії

Рішення Сирії про визнання невизнаних республік Абхазія і Південна Осетія порушує міжнародне право. Про це йдеться в заяві представника зовнішньополітичної служби ЄС, розміщеній на сайті відомства. Цитую: «Рішення сирійського режиму встановити дипломатичні відносини з грузинськими сепаратистськими регіонами Абхазії і Південної Осетії порушує міжнародне право і принцип територіальної цілісності, визначений у Статуті ООН та відповідних резолюціях Ради Безпеки ООН», — йдеться в заяві. Підкреслюється, що Євросоюз підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародновизнаних кордонів. Нагадаємо, 29 травня, в МЗС Сирії заявили про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії і встановлення з ними дипломатичних відносин. У відповідь на це Грузія заявила про розрив дипломатичних відносин з Дамаском.

Литва і Швеція закликають покарати вбивць Бабченка

Глави Міністерства закордонних справ Литви і Швеції закликали Україну притягнути до відповідальності винних у вбивстві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. Про це вони написали на своїх сторінках у Twitter. Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс написав, цитую: «Шокований новиною про вбивство російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка у Києві… Глибокі співчуття його родині й друзям. Причетні до цього жорсткого злочину, повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності». Глава МЗС Швеції Маргот Вальстрьом також наголосила на важливості притягнення до відповідальності вбивць Бабченка. Цитую: «Важливо, щоб винні були притягнуті до відповідальності. Мої співчуття його родині». Зазначимо, російський журналіст Аркадій Бабченко, який останнім часом жив в Україні, убитий увечері у вівторок, 29 травня, в Києві на порозі власної квартири. За фактом злочину журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства у поліції вважають професійну діяльність журналіста.

Дипломи для випускників: механіко-технологічний коледж ОНАХТ

Зараз Механіко-технологічний коледж Одеської національної академії харчових технологій — вищий навчальний заклад першого рівня акредитації, ліцензований і акредитований, веде підготовку фахівців за рівнем молодший спеціаліст по технічним та технологічним спеціальностям. 29 травня стіни коледжу вкотре випустили дипломованих спеціалістів в доросле життя.

Концерт органної музики: орган, віолончель, труба, фортепіано

Традиційно щомісяця в одеському оперному театрі проходять концерти органної музики. Для участі запрошуються солісти з інших міст чи країн, а також одеські виконавці мають можливість виступити на сцені оперного. У травневому концерті брала участь одна з постійних учасниць, лауреат міжнародних конкурсів, органістка Ольга Єфремова в ансамблі з молодими музикантами театру — віолончелістом Олександром Лисюком та трубачем Віталієм Буйницьким.

 

Комментарии закрыты