У Києві прощались з Левком Лук’яненком

У Києві прощались з українським дисидентом, письменником, громадським діячем Левком Лук’яненком. Церемонія розпочалась о 10 ранку в клубі Кабінету міністрів, потім відбулась панахида у Володимирському соборі. Віддати останню шану визначному українцеві прийшли не тільки його близьки та родичі, президент Петро Порошенко, спікер Андрій Парубій, прем’єр Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов, а також сотні людей. Левко Лук’яненко був співзасновником Української Гельсиньскої групи, одним з авторів «Акту проголошення незалежності України»,  дисидентом, який в 61 був засуджений до розстрілу. Потім суд замінив розстріл на 15 років позбавлення волі. За радянськими гратами Левко Лук’яненко провів набагато більше часу, не припиняючи боротьбу за людські права та незалежну Україну. Вже після 91 року продовжував громадську та політичну діяльність, був народним депутатом декількох скликань. Помер він на 90-му році життя після важкої хвороби. Напередодні з ним прощались під Києвом в селі, де й жив Лук’яненко. Покоїтиметься видатний українець на Байковому кладовищі.

Президенти України та Польщі зустрінуться під час саміту НАТО

Президенти України і Польщі проведуть переговори у Брюсселі під час саміту НАТО. Про це повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, передає Укрінформ з посиланням на прес-службу президента РП. “З ініціативи української сторони президент Дуда зустрінеться з президентом Порошенком під час саміту НАТО”, — заявив Щерський. За його словами, діалог між українською та польською сторонами є “інтенсивним і постійним і не вимагає зовнішніх імпульсів”. Таким чином польський міністр відреагував на слова президента Євроради Дональда Туска, який напередодні під час саміту Україна-ЄС у Брюсселі сказав, що Україна і Польща повинні знайти нові підходи у своїх відносинах та не повторювати помилки історії, зазначено в публікації.

Коледж із 70-літньою історією завершує ще один навчальний рік

До складу Одеської національної академії харчових технологій входить 4 ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Це коледжі, і один з них — КПАІТ або відомий одеський Коледж промислової автоматики та інформаційних технологій з більш, ніж 70-літньою історією. На врученні дипломів випускникам коледжу 2018 року побувала наша знімальна група.

Міжнародний фестиваль мейкерів

В Одесі пройшов третій міжнародний фестиваль технологій «Mini Maker Faire Odesa».  Продукти інтелектуальної праці були доступні на базі Одеської академії харчових технологій.  Детальніше про мейкерські роботи, далі у нашому сюжеті.

Комментарии закрыты