Одеський театр юного глядача ім. Юрія Олеші спільно з Продюсерським центром OpenDoors за підтримки Українського культурного фонду з 16 по 21 жовтня проводять Міжнародну лабораторію для молодих режисерів «Відкриті Двері» . Подробиці проекту організатори розповіли на прес-конференції.

«Відкриті двері» — так називається Міжнародна лабораторія для молодих режисерів. П’ятеро з тридцяти учасників проекту були обрані Експертною радою за підсумками міжнародного конкурсу.  Запрошені режисери з Білорусі, України та Естонії до кінця тижня працюватимуть з акторами Одеського ТЮГу та інших театрів міста. Вони повинні поставити 30-хвилинний ескіз майбутньої передбачуваної постановки.

 Оксана Бурлай-Пітерова, директор ТЮГу

 21-го жовтня о 15.00 буде фінальний показ режисерських ескізів за ради чого приїхали до нас талановиті режисери

У великій залі театру відбулось знайомство учасників проекту з акторами та журналістами. Яника Коппел приїхала з Естонії і для лабораторії обрала «маленького принца» Екзюпері.

 Яника Коппел, режисер-учасник (Естонія)

 встретилась мне система совершенно недавно – драган дрим я постараюсь и актерам и на мастер-классе ее більше дать.применить є\ту систему на театре через актеров.

 Богдана Орлеанова, режисер-учасник (Україна)

Я вибрала для ескиза русскую пьесу  дари ларионовой «как Девід Боуї в Одессе жил. Необічная. Абсурдная.много социальніх вопросов, касающихся общества нашого украинского

Учасниця з Білорусі Анастасія Лаптинська – актриса театру ляльок, яка тільки навчається режисурі.

Анастасія Лаптинська, режисер-учасник (Білорусь)

произведение Льюиса Керролла «Охота на Снарка». Я попробуюего. Єто будет визуальная и звуковая книга. И совместить с искусством дадаизма

Олександр Баркар, режисер-учасник (Україна)

1Пьеса називается красная каска. Автор из Швейцарии. История о Красной шапочке.

В рамках лабораторії дуже багато різноманітних заходів: майстер-класи, круглі столи, доповіді представників Експертної ради. До речі, до складу ради увійшли директори українських театрів та театрознавці з різних міст України та Білорусі. В останній день роботи проекту Відкриті двері буде обраний режисер-переможець, якому буде запропоновано поставити виставу в Одеському ТЮГу та можливо в інших театрах.

 

 

 

 

 

Комментарии закрыты