Зоозахисники знову борються за те, щоб Одеському цирку, який нехтує законом України щодо заборони  пересувних цирків, заборонили проймати у себе переїджаючих тварин. Про акцію протесту, далі у сюжеті.

17 жовтня у стінах прес- центру «Одеса- медія», зоозахисники анонсували наступну акцію протесту, яка стосується Одеського цирку. Незважаючи на заборону використання тварин в пересувних виставах, Одеський цирк не маючи своїх тварин, продовжує приймати гастролерів.

 Світлана Барсукова, голова ГО «Громадська рада зоозахисників Одеси»

Мы хотим анонсировать акцию , которая должна пройти 20 октября в 15.00  опять возле Одесского государственного цирка и цель этой акции все таки добиться окончательного запрета по использованию животных в цирке. Причем я подчеркиваю, что программа максимум это добиться запрета использования как диких, так и домашних животных. То есть всех животных в цирке, мы считаем им там не место.

 За словами активістів, в пересувних цирках-шапіто дикі тварини утримуються в дуже маленьких металевих клітках,  без створення умов, що відповідають їхнім біологічним, видовим та індивідуальним особливостям, чим порушують наказ Міністерства охорони навколишнього природного середовища України «Про затвердження Порядку та розведення диких тварин  , що знаходяться в стані неволі або в напіввільних умовах».

 Світлана Барсукова, голова ГО «Громадська рада зоозахисників Одеси»

Что мы имеем сегодня, с одной стороны Одесский цирк не внял этому предписанию и пригласил на гастроли другую труппу, в составе которой есть тоже дикие животные. Собственно акция призвана каким- то образом привлечь внимание к тому, что государственные учреждения не считают нужным , возможным и игнорируют все те документы, которые выписываются в их адрес. по нашему мнению это неподобство надо останавливать.

 У свою чергу Міністерство екології України вже підготувало законопроект щодо заборони утримання диких тварин у цирку, a активісти обіцяють підтримати цю пропозицію і довести її до позитивного результату.

Олена Марченко, лідер ініціативної групи захисту прав тварин

Это большая победа, что Министерство экологии само инициировало, то есть дошло до этого, что Министерство само инициировало такие поправки. К сожалению Министерство экологии занимается только дикими животными , а у нас есть еще в цирке домашние . По этому мы ждем соответствующего шага и направления предложения к Министерству аграрной политики, чтоб они точно такой же подали законопроект и чтоб исключили домашних животных из представлений.

Сьогодні експлуатація тварин цирками заборонена або обмежена в десятках країн: від Австрії до Греції, від Великобританії і Латвії до Ізраїлю.  Тому активісти чекають всіх небайдужих на протестній акції 20 жовтня, о 15.00 біля стін Одеського цирку на Коблевській.

Комментарии закрыты