Познайомитись з досвідом Одеси у впровадженні моделі інтегрованих послуг, дізнатись детально про складнощі та нововведення. Така мета навчального візиту до нашого міста посадовців та представників центрів адміністративних послуг з усієї України. В рамках відвідування Одеси відбулось засідання Асоціації міст України. Директор департаменту праці та соціальної політики міськради Олена Китайська зауважила: Одеса не тільки надає великий спектр послуг, але й робить це кваліфіковано і зручно для людей. Є опція електронної черги, приміщення обладнані під потреби всіх категорій населення, а обрати необхідний центр можна без прив’язки до місця проживання.

Вікторія Майборода, Департамент соцполітики Луцької міськради

Цент надання адміністративних послуг у нас в місті є і він достатньо потужний центр. В місті Одеса, саме в цьому інтегрованому центрі я сьогодні вдруге. Приїхала власне для того, щоб ще раз подивитися, тому що ми плануємо в нашому місті відкрити Центр інтегрованих послуг не адміністративних, а саме соціальних послуг. І приїхала для того, щоб ще деякі деталі дізнатися. Як створювався цей центр і саме які послуги соціального характеру надаються тут, які меморандуми підписані між надавачами соціальних послуг. Саме для цього я сьогодні і прибула.

Наталія Стиркуль, голова Дмитрівської територіальної громади

Ми молода ОТГ, невелика — 5,5 тисяч у нас населення. Намагаємось надавати всі якісні послуги на місці. І думаю, що сьогоднішній семінар, практикум надасть нам можливості перейняти все те, що краще має Одещина, щоб запровадити в себе, на своїй території. Цікавий прозорий офіс, дуже цікавий. Я думаю, що ми сьогодні подивимся, що ми з цього можемо почерпнути.

Після засідання асоціації міст України гостям провели екскурсію приміщеннями Центру інтегрованих послуг, в якому розміщенні фронт-офіси трьох різних Центрів  — адміністративних, соціальних послуг і звернень громадян.

Комментарии закрыты