9 листопада на базі Чорноморської виправної колонії №74 відбулись чергові збори начальників Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції. Зокрема оцінювали результат ремонтних робіт, які проводились в приміщеннях закладу з червня по вересень поточного року. На ремонт витратили близько 600 тисяч гривень — півмільйона з яких були зароблені самою установою.

В’ячеслав Панасюк, начальник Чорноморської виправної колонії №74

Всі кошти зароблені власним швейним производством. У нас на території установи працює державне підприємство Чорноморської виправної колонії, яке спеціалізується на пошиві військового форменного одягу, на якому працюють засудженні згідно договорів. Засуджені отримують заробітну плату, у них сплачується єдиний соціальний внесок. Тобто вони нічим не відрізняються від звичайних людей, які працюють на свободі. Середня заробітна плата… У нас немає менше заробітної плати, ніж 3700 гривень

В нашей бригаде на данный момент находится примерно 14 человек.

Ну, тут мы вышиваем кто что, кто курточки, кто плащи, кто что.

Загалом на виробництві працює 93 людини — всі вони користуються лише новітньою, абсолютно справною технікою. Зароблені гроші, зокрема, можуть витрачати у крамниці, яка функціонує на території колонії.

Марія, продавщиця

— График — с половины 9 до 5 часов.

— Ежедневно?

— Каждый день. Суббота-воскресенье — выходной. Любят кофе, сигареты самый основной товар, колбаса, копченая курица, подчеревок, в основном, вареная колбаса.

Раді начальників демонстрували караульний дворик, приміщення виробництва, житлові кімнати засуджених, а також приміщення для дітей в будинку дитини — який нещодавно було ліквідовано за наказом Мін’юсту, а жінок з дітьми направили до іншого закладу — 34 колонії у Кам’янському.

В’ячеслав Панасюк, начальник Чорноморської виправної колонії №74

Изначально приміщення у 80-их роках будувалось під роздільне проживання матері і дитини. На даний час час диктує нам нові умови, і ми йдемо в  Європу, де немає такого поняття як роздільне проживання. Для реалізації цього плану потрібне спільне проживання. Ні технічно, ні фінансово проживання спільне в цьому будинку здійснити на даний час нереально.

Олександр Малахов, Південне міжрегіональне управління ПВКПП МЮ

Я так вважаю на свою думку, що зроблено в установі 34-ій дуже-дуже кращі умови утримання для жінок з дітьми, як уже наголошувалось, вони мають можливість спільного проживання в цій установі, і це найголовніше.

Начальник Південного міжрегіонального управління наголосив: враження від візиту позитивне, колектив установи з поставленими задачами впорався. Хоча є певні моменти, які слід змінити.

Олександр Малахов, Південне міжрегіональне управління ПВКПП МЮ

Ну, в першу чергу, не зовсім спальне приміщення мене влаштовує в тому стані, як воно є. Я вважаю, що треба попрацювати над цим питанням, спальне приміщення, де відбувають покарання, де вони певний час проводять, треба зробити кращим. Ну, дивіться, сьогодні це сьомі збори, з 14 установ, які були підготовлені до цих зборів, чотири установи даний захід не пройшли, а всі інші установи на досить доброму рівні підготувались до цього заходу, ми це побачили в 74-ій установі окремо.

Учасники заходу зауважили, що такі збори створюють здорову конкуренцію між начальниками установ — які не лише самостійно вдосконалюють заклади, а й діляться один з одним досвідом.

Комментарии закрыты