В день святкування пам’яті одного з найбільш шанованих святих святителя Спиридона Триміфунтського Високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський, звершив святкову Божественну літургію в однойменному храмі міста Одеси.

«Дивний Бог у святих своїх». Ці слова Священного Писання говорять кожному з нас про велич святих угодників Божих, а також про досконалість їх життя. Безліч святих відомі нам, але особливе місце в нашій душі займає святий, чия простота дивує людські уми, святий, який своїм життям проповідував слово Боже, а також головною метою життя якого була турбота про кожного, хто просив його про допомогу.

Майбутній святитель Спиридон народився на острові Кіпрі, він був сином простих людей, і сам відрізнявся великою простодушністю. Чудовий той факт, що святий все своє життя, вже навіть будучи єпископом, пастирем словесних овець, не залишав і фізичну працю, продовжуючи пасти овечі отари. Ця простота життя і безвідмовна допомога як магнітом притягувала і притягує до святителя Спиридона Триміфунтського людей.

Святитель Спиридон — це дивовижний чудотворець і помічник. В день його пам’яті Високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський, у своєму архіпастирському слові привітав усіх з чудовим святом, а також зазначив, що кожен з нас повинен наслідувати святителя Спиридона в стійкості сповідання віри.

Нам відомо багато чудес, які відбулися і продовжують відбуватися за молитвами святого. Як і за його життя, до нього йдуть тисячі людей з вірою і впевненістю в тому, що святий почує їх прохання і моління, і кожен, хто з вірою приходить до святого, — отримує просиме.

Комментарии закрыты