На адресу Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон міськради вже давно надходять скарги одеситів щодо поганих умов утримання в місті коней. У зв’язку з цим 27 грудня конюшні в Дюківському парку відвідала комісія. До неї увійшли представники поліції, Держпродспоживслужби, міськради та громадської організації. Підставою для візиту саме сюди стала інформація про смерть одного з коней.

Лідія Сидоренко, зоозахисниця

Мы здесь находимся по причине того, что здесь в нечеловеческих условия содержат лошадей. Это раз. Мэр города сказал проверить все конюшни. А второй вопрос, у них лошадь умерла — сдохла, если правильно — и эту лошадь сдали на мясо. Это вообще непостижимо — взять мертвую лошадь сдать на мясо. Даже не видно — вот мы сейчас стоим, мы не видим ни сена, ничего не видим. Чем их кормят — непонятно. И лошади где-то исчезли. Вы ж видите, эти лошади, когда таскают кареты — эти лошади бедные, несчастные.

Хазяїн конюшень, який приїхав після дзвінка поліцейського, прибув без документів, але обіцяв пізніше їх пред’явити. Подивитись на приміщення він пустив тільки представників поліції та міськради — всі інші залишились чекати результатів огляду ззовні.

Лошади не худые. Нормально там. Как бы чуть-чуть влажно посередине, но, сами лошади где находятся, сухо. Там еще директор, они осматривают, я не могу заключений никаких давать по этому вопросу.

Олександр Ляшкевич, ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області

Відповідно до даних реєстрів, на сьогоднішній день зареєстровано чотири коня. Але за фактом — я не був в конюшні, але за фактом туди заходили представники поліції, з їх слів ми знаємо, що там були три коня. Тобто ми не знаємо, де ділася одна тварина. Тобто чи продали її, чи вона померла, чи що проізошло.

Віталій Денисов, директор Департаменту екології ОМР

Крыша течет. Основное здание мокрое. Там, где содержатся лошади — денник называется —  там довольно-таки сухо. Посыпаны опилки. Находятся три лошади. Человек, с его слов, за свои деньги починил часть крыши, которая все равно через какое-то время прохудилась. Вода уходит и размывает.

Щодо такого жахливого стану будівлі Департамент екології звернеться до безпосереднього орендатора Дюківського парку — ТОВ «Катюша», яке взяло територію на утримання. Також буде засідання комісії — і там вже за даним фактом будуть приймати рішення.

Комментарии закрыты