Рік був не з легких. Так описав 2018-ий начальник Управління патрульної поліції в Одеській області. За 12 місяців було зареєстровано 13 тисяч 138 дорожно-транспортних пригод, що на 8,5% менше за аналогічний період минулого року. З цих ДТП 1946 — з постраждалими. І попри те, що цей показник на 13,5% менше, ніж за минулий рік, статистика не втішає.

Юрій Рибак, нач. Управління патрульної поліції в Одеській обл.

264 особи загинуло під час дорожньо-транспортних пригод. 264 особи. Це дуже велика цифра. Вона також менша, але це не втішає. Бо є над чим працювати і є над чим задуматись. 2331 особа була травмована, отримала тілесні ушкодження внаслідок дорожно-транспортних пригод.

Алла Марченко, прес-секретар управління Патрульної поліції

Однако есть такая проблема, как уезд с места ДТП. То есть совершил, виновен, с места ДТП скрылся. И к сожалению, в последний даже не год, а больше пошла тенденция, особенно автомобили на еврономерах. То есть это совершение ДТП — и быстро убежали. С этого месяца, с начала декабря, мы начали работать и благодаря авторизированной системе видеонаблюдений, которая имеет базу подобных нарушителей. Мы выявляем, задерживаем нарушителей и составляем административные протоколы.

Також цьогоріч в одеській патрульній поліції з’явилась Рота оперативного реагування, і на сьогоднішній день весь штат нараховує 1142 особи.  Щодо свят, то в період з 31 грудня по 9 січня правоохоронці будуть переведені в посилений режим несення служби.

Юрій Рибак, нач. Управління патрульної поліції в Одеській обл.

Буде збільшена кількість нарядів як піших, так і автопатрулів. Збільшено кількість нарядів в центральній частині міста, тобто Приморський район. Буде злагоджена співпраця з національною гвардією, Головним управлінням Національної поліції, з батальйонами поліції особливого призначення тощо.

Олексій Бернатович, відділ безпеки дорожнього руху УПП

Окремо хотілось би сказати щодо проїзду організованих груп дітей на території Одеської області. Так як перед новорічними святами та різдвяними діти будуть їздити на канікули, на інші екскурсії. На сьогоднішній день перевезення більше 10 дітей, це вже вважається організованою групою. При перевезення організованих груп дітей необхідно узгоджувати маршрути перевізникам з органами Національної поліції. А саме з Управлінням патрульної поліції Одеської області. Також водій має мати не менше 5 років стажу та відповідну категорію Д.

Правоохоронці також нагадали батькам: перевезення дітей здійснюються з 6 ранку до 22:00.

Комментарии закрыты