Як залучити дітей до світу птахів і тварин через творчість? Таке питання поставили перед собою Одеський зоопарк та одеські письменники і журналісти. І в нашому місті народився конкурс на найкращі дитячі ілюстрації до віршів-загадок про птахів. Яскравим і «теплим» підсумком конкурсу стала книга «Здрастуй, птах пелікан», в яку увійшли найкращі дитячі роботи. Презентація книги і зустріч організаторів з переможцями конкурсу відбулась 13 лютого в Одеському відділенні Національної спілки журналістів України.

Ігор БЄЛЯКОВ, директор Одеського зоопарку
Мы запустили в прошлом году конкурс «Здравствуй, птица пеликан», который посвящен птицам Одесского зоопарка. И я очень рад тому, что мы получили такой живой отклик. Было почти 500 работ представлено. Книга уже напечатана и мы ее хотим представить на суд широкой публики. И все вы получите эти книги. Это будет для кого-то начало, а для кого-то уже не первый успех.

Письменники разом із зоопарком вже видавали книжку «Зоосім’я», де на конкурсній основі були відібрані роботи маленьких одеситів, a саме малюнки, вірші та загадки про маленьких звірів які народилися в Одеському зоопарку у позаминулому році.

Інна ІЩУК, глава об’єднання дитячих письменників Одеси
Второй конкурс мы решили посвятить птицам потому, что именно птицами занимается Одесский зоопарк как научной работой. Когда дети приобщились к конкурсу, они тоже многое почерпнули, узнали стихи, смотрели информацию в Википедии и энциклопедии, наблюдали, как птицы двигаются в зоопарке. Это тоже была какая-то школа.

Маємо надію, що це не останній такий цікавий проект про звірів та птахів для одеських дітей. Директор зоопарку Ігор Бєляков розповів на зустрічі про багатьох вихованців парку, про умови їхнього проживання та їх звички. Тому є ще багато тих, кого треба намалювати — і багато талановитих маленьких художників, які бажають це зробити.

Комментарии закрыты