Понеділок поточного тижня для віруючих Одеської єпархії розпочався з урочистого богослужіння в місті Білгороді-Дністровському. 17 червня з нагоди пам’яті великомученика Іоанна Сочавського в однойменному храмі було звершено святкову Божественну літургію, потім по закінченні богослужіння відбувся хресний хід.

 У храмі святого Іоанна Сочавського 17 червня зустрічають гостей з Одеси — на чолі духовенства приїхав вікарний єпископ Одеської єпархії Владика Аркадій.

Владиці Аркадію співслужать також вікарні єпископи Віктор і Сергій.

На святковому богослужінні багато гостей не тільки з числа духовенства. Також є і ті, хто входив в громаду ще з моменту її заснування.

Урочисте служіння літургії плавно переходить в традиційний для храмового свята хресний хід, загальна протяжність якого зайняла приблизно 3,5 кілометри.

Великомученик Іоанн Сочавський жив в XIV-му столітті. Незважаючи на поширеність християнства, він постраждав за віру від рук язичників, що зближує його з нашим часом, адже менше сотні років тому за сповідання імені Христового вмирали наші предки.

Місто, в якому постраждав мученик Іоанн, достеменно невідоме, за деякими відомостями це міг бути і сучасний Білгород-Дністровський.

Хресний хід — давня традиція, яка символізує хід вірних за Христом і зустріч Воскреслого Спасителя біля Його труни, подібно до того, як колись зустріли Христа жінки-мироносиці. Загалом можна сказати, що це особлива форма молитви, в даному випадку молитви за мир і єдність.

Комментарии закрыты