З 22 по 23 червня в Літньому театрі пройде міжнародний фестиваль німого кіно та сучасної музики «НІМІ НОЧІ» . Це-єдиний в Україні і найбільший в Східній Європі захід з популяризації архівного кіно. Фестиваль проходитиме у двох містах, осередках української кіноіндустрії: 20-22 червня у Києві на базі Довженко-Центру, де зберігається найповніша в Україні збірка німого кіно, та в Одесі, місті народження фестивалю.

Завдяки підтримці Департаменту культури і туризму Одеської міської ради в цьому році «НІМІ НОЧІ» відбуватимуться в оновленому Літньому театрі, що дозволило організаторам фестивалю зробити вхід безкоштовним для глядачів.

На прес-конференції організатори розповіли журналістам про програму цьогорічного фестивалю. Дев’яті Німі ночі відрізняються від попередніх фестивалів і форматом, і локацією.

Катерина Мальцева, виконавчий продюсер фестивалю

У програмі фестивалю в Одесі фільми українського виробництва, що не демонструвалися на великому екрані з 1930-х років., із живим супроводом сучасних виконавців та композиторів. 22 червня глядачі познайомляться, фактично, з першою великою прем’єрою шедевру авангардного кінематографу від майстра Івана Кавалерідзе «Штурмові ночі». Стрічка була знята на Одеській кінофабриці Українфільму.

Андрій Сечковський, виконавчий директор фестивалю

Другий фільм фестивалю «Пригоди полтинника» — один із небагатьох збережених дитячих фільмів тієї доби. Перед кожною стрічкою будуть представлені візуальні перформанси на межі музики та сучасної пантоміми. Організатори запросили цікавих виконавців з Литви, Білорусі, Нідерландів. Україну представляє постійний учасник фестиваля – гурт JULINOZA.

 Юлія Запорожець, JULINOZA, учасниця фестивалю

у нас новий басист появился. Будет премьера виступления. Есть барабанщик, которій с самого начала присутствует в єтом проекте. Ми представим новую программу с Аей Перфильевой. Бует пантоміма, танці. Она тонко чувствует образі, которіе возникают в нашей музіке.  

Організатори фестивалю Німі ночі сподіваються, що 22-23 червня завдяки новому майданчику в Літньому театрі та вільному входу більша кількість одеситів та гостей міста зможуть доторкнутися до забутого німого кіно, чудової сучасної музики та пластичних перформансів від провідних виконавців.

 

 

 

Комментарии закрыты